Niğde Üniversitesi  geçtiğimiz eğitim öğretim yılı içerisinde akademik işbirliği anlaşması imzaladığı Kazakistan'ın Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi ile Kazak Kızlar Pedagoji Üniversitesi'nden Niğde Üniversitesi’ne  gelen öğrenci ve akademisyenlerin sayısı 60'a ulaştı.

 

Geçtiğimiz yıl başlayan ve 2012-2013 eğitim öğretim yılı ile birlikte hız kazanan öğrenci ve akademisyen değişimi tüm hızıyla devam ederken Kazakistan'ın Kazak Kızlar Pedagoji Üniversitesi'nden 18 kişilik yeni bir grup daha üniversitemize geldi.

 

Öğretim elemanları ve öğrencilerden oluşan grup Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür'ü ziyaret etti. Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen ziyarette Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür, akademik işbirliğinin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kısa bir konuşma yaptı.

 

Kazakistan ve Türkiye'nin kültürel birlikteliği olan ve aslında aynı dili konuşan iki ülke olduğunu fakat iki ülke insanının konuşurken birbirini anlamakta güçlük çektiğini belirten Rektör Görür "İçli dışlı olarak aynı dili konuşup aynı değerlere sahip olmak her iki ülkenin de istediği şeylerden bir tanesi. Özellikle biz çok istiyoruz çünkü biz bin yıl önce o taraftan geldik ve bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Sizler orada kaldınız, orada yaşıyorsunuz aramızdaki tek fark bundan ibaret. Biz hepimizi bir görüyoruz. Hiçbir farklılık görmüyoruz. İki defa geldiğimiz Kazakistan’da çok açık bir şekilde Kazakistan’ı tanıma fırsatı bulduk. Aslında farklı olan kesinlikle hiçbir şey söz konusu değil. İnşallah bu tür ziyaretler bu tür birliktelikler sonsuza kadar devam eder. Bizim birbirimizi tanımaya ihtiyacımız var. Bizlerin sizleri, sizlerin de bizleri tanımaya ihtiyacı var. Bu ziyaretlerle ve gerçekleştirilen ortak çalışmalarla bu tanışmalar daha da ileri gidecek, birbirimizi daha iyi tanıyacağız ve o zaman göreceğiz ki biz gerçekten tek bir millet ama iki farklı devletiz. Bunun için sizleri burada görmek gerçekten bizim için son derece önemli. Burada sizleri mümkün olduğu kadar memnun görmek istiyoruz. Memnun olmuş şekilde ülkenize dönmenizi arzu ediyoruz. Bizim her zaman Kazakistan’dan veya diğer cumhuriyetlerden Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan’dan gelecek herkese kapımız da yüreğimiz de sonuna kadar açık. İnşallah çok daha fazla sayıda insanımızı burada misafir ederiz diye umuyoruz" dedi.

 

Konuşmaların ardından Rektör Prof.Dr. Adnan Görür’e Kazakistan'ın geleneksel giysisi ve çeşitli hediyeler sunuldu.

 

Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür de konuklara üniversitemize ait tanıtım çantalarından hediye etti.


Editör: TE Bilişim