Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) elektronik yayını Bilim Genç'in, gençleri robot teknolojileriyle tanıştırmak amacıyla düzenlediği Robot Bilim Şenliği etkinliğinde dereceye girenlere ödülleri verildi.  


TÜBİTAK Bilim Genç tarafından Robot Bilim etkinlikleri kapsamında düzenlenen proje yarışmasında; Niğde 19 Mayıs Ortaokulu’ndan Fen ve Teknoloji Öğretmeni Zekeriya Kayran danışmanlığında öğrencilerimiz Hatice Seher Sivrikaya ve İnayet  Çavdar tarafından hazırlanan proje kendi dalında Türkiye 1. Oldu.

TÜBİTAK Bilim Genç tarafından Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen Robot Bilim etkinlikleri kapsamında birbirinden farklı ve özgün robot projeleri sergilendi.

Türkiye çapında Bilim ve sanat merkezlerinin koordinatörlüğünde, okulların katılımıyla 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen etkinliğe bu yıl yaklaşık 200 okul, 400 öğretmen ve 6 bin öğrenci katıldı.

Akşemseddin Bilim ve Sanat  Merkezi koordinatörlüğünde, yarışmaya Niğde’miz 9 okul, 9 proje  ve 34 öğrenci ile katılmıştır. Eğitimlerin sonunda öğrencilerin, öğretmenleriyle hazırladığı yaklaşık 1200 robot bilim projesi arasından dereceye girenlere ödülleri verildi.  

Sağlık robotları dalında; Niğde’den 19 Mayıs Ortaokulu “Horlama Önleyici Titreşimli Yastık” Projesi ile en iyi proje ödülüne layık görüldü.

Bilsem Robotik Bilim Proje Ekibi “Akşemseddin Bilim ve Sanat  Merkezi olarak Niğde’de başlattığımız  Robotik çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. 19 Mayıs Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Zekeriya Kayran’ı, öğrencilerimiz Hatice Seher SİVRİKAYA ve İnayet  ÇAVDAR’ı başarılarından dolayı kutluyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim