TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Teknolojik Tasarım ve Tarih alanlarında " 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" düzenlendi. 

Tüm yurtta TÜBİTAK'a yapılan başvuruların ardından toplam 298 öğrenci tarafından hazırlanan 221 proje finale kaldı.  Finale kalan okullardan birisi de Niğde adına tek temsilci olan Bor Fen Lisesi idi. 

Geçtiğimiz hafta Ankara'da yapılan son final yarışması ile 47. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" sonuçlandı 

Yarışma sonucu iki açıdan Niğde'yi ilgilendiriyor.  Yarışma da Tarih alanında  birinci olan Ankara  ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL LİSESİ'nden birinci olan Berfin Melissa Şafak  daha önce  Niğde ODTÜ Geliştirme Vakfı öğrencisiydi. Berfin Melissa Şafak  24. Dönem  CHP Niğde Milletvekili Doğan'ın da kızı oluyor. Berfin Melissa Şafak ve Melodi Diner'in Tarih alanında hazırladığı "İpeğin iğneyle sanata önüştü yer Nanlıhan; Türk Kadının sessiz dili oyalar" isimli projeleri ile birinci oldular. 


TÜBİTAK'ın final yarışması sonuçlarına göre Niğde'de finale katılmaya hak kazanan tek okul olan Bor Fen Lisesi öğrencilerinden Emre Orkun Kayran ile danışman öğretmen Murat Sakarya'nın Teknoloji Tasarım alanında hazırladığı "Demir Parmaklıksız Güvenlik" isimli proje ise Teknoloji Tasarım alanında ikincilik ödülü aldı. 

Dereceye giren öğrenci ve öğretmelerine sertifa ve ödülleri düzenlenen törenle verildi. 
Editör: TE Bilişim