Bu yıl 49. su düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında Kayseri Bölgesinden toplam 978 proje başvurusu yapıldı. Yapılan ön eleme sonrasında 100 proje Kayseri Bölge finaline katılmaya davet edildi. Niğde'den de yarışmaya 11 proje katılmaya hak kazandı. 

Finalde Kayseri bölgesinden 100 proje içinden 11 proje Niğde'den oldu. 15 Mart 2018 günü Erciyes Üniversitesinde yapılan ödül törenine  Niğde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sinan Ecer ve Şube Müdürü Halis Erçatım da katıldı.

NİĞDE YUNUS EMRE ANADOLU LİSESİ VE NİĞDE BİLSEM BİRİNCİ

Yarışmada danışman Murat Sakarya koordinatörlüğünde Biyoloji alanında Niğde BİLSEM - Akşemseddin Bilim ve Sanat ve Merkezi  öğrencisi Melisa Akansel ve Niğde Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencisi Öykü Nazlı Çiftlikli bölge birinciliğini kazandılar. 

Sosyoloji alanında yine  Niğde Akşemseddin  Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Zeynep Erdem bölge birinciliği, 

NİĞDE FEN LİSESİ VE BOR AKIN GÖNEN LİSESİ İKİNCİ OLDU

Tarih alanında Niğde Fen Lisesi öğrencisi Ceyda Sakarya ikinciliği, Değerler Eğitimi Alanında Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi İbrahim Ethem Şen bölge ikinciliği,  Teknoloji Tasarım Alanında Danışman Öğretmen Ertuğrul Özar koordinatörlüğünde Niğde Bilsem Öğrencisi  Alperen Kahraman da bölge üçüncülüğü kazandılar. 

Bölge birincisi olan öğrenciler Ankara'da düzenlenecek olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. 

 
Editör: TE Bilişim