Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Fizyoloji Anabilim Dalı kurularak bu Anabilim Dalına bağlı olarak Tıbbi Fizyoloji Tezli Yüksek Lisans Programı açıldı.

Üniversite Rektörlüğünün, Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Fizyoloji Anabilim Dalı kurularak bu anabilim dalına bağlı Tıbbi Fizyoloji Tezli Yüksek Lisans Programı açılması konusundaki teklifi, 10.02.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenerek ve 25/12/2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararı dikkate alınarak, Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği'nin 4. maddesi uyarınca, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoloji (Tıp) Anabilim Dalına bağlı Tıbbi Fizyoloji Tezli Yüksek Lisans Programı kurulması uygun görüldü.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Üniversitemiz Rektörlüğünün yoğun gayretleri neticesinde, Sağlık Bilimleri Enstitümüz bünyesinde Tıbbi Fizyoloji Anabilim Dalının kurulması ve bu Anabilim Dalına bağlı olarak Tıbbi Fizyoloji Tezli Yüksek Lisans Programının açılmasının kendilerini oldukça memnun ettiğini belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamalarını, Tıbbi Fizyoloji Anabilim Dalının ve Tezli Yüksek Lisans Programının Üniversitemize ve Niğde’ye hayırlı olmasını dileyerek sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim