Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında tüm soruları doğru yanıtlayan öğrencileri makamında kabul etti.

23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılan Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş sınavında 120 sorunun tamamını doğru yaparak Türkiye birincileri arasına adını yazdıran 5 Şubat Ortaokulu öğrencileri Zehra Kara ve Emine Yaprak, Melikşah Ortaokulu öğrencisi Rabia Zümrüt Balı, Edikli Şehit İhsan Yarımkulak Ortaokulu Öğrencisi Sinem Sıla Türkcan ile Bor Şehit Ramazan Konuş Ortaokulu Öğrencisi Hanife Aksoy Vali Ertan Peynircioğlu’nu makamında ziyaret ettiler.
İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve başarılı öğrencilerin Okul Müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyarette öğrencileri tek tek kutlayan Vali Peynircioğlu; “Eminim ki başarınız diğer öğrencilerimize de örnek olacaktır. Tabi ki ders ve sınavların yanı sına hayatta başarılı olmakta çok önemlidir. Sizler bu başarının ilk adımını attınız. İlerdeki yaşamlarınızda daha güzel işler başaracağınıza yürekten inanıyorum. Bu başarıda emeği olan Öğretmenlerimize ve Velilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Niğde’nin eğitim konusunda ortalamanın üzerinde olduğunun altını çizen Vali Peynircioğlu; “Eğitimde çizgisini her geçen gün artıran kentimiz bunu TEOG sınavında tüm soruları doğru yanıtlayan 5 öğrencimizin başarısıyla da göstermiştir.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin gösterdikleri başarıyla ailelerine ve onların eğitiminde büyük katkısı olan öğretmenlerine güzel bir hediye sunduklarını ifade eden Vali Peynircioğlu, öğrencilerin her birini ödüllendirdi. 


 
Editör: TE Bilişim