Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Emine Çetintürk Anaokulu Yaşam Becerileri Atölyesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonunda yer alan ve tüm okullarda kurulması hedeflenen, öğrencilerin tasarlama ve uygulama becerilerini geliştirecek tasarım beceri atölyelerinin kurulma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar atölyeyi inceleyip öğrencilerle sohbet ettikten sonra öğretmenlerle bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 eğitim vizyonunun temel amaçlarından birinin çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış bireyler yetiştirmek olduğunu belirterek, bu temel hedef kapsamında tüm okullarda öğrencilerin yaşam becerileri edinebilecekleri, küçük yaştan itibaren mesleki yeteneklerini keşfedebilecekleri ortamlar oluşturma gayretinde olduklarını söyledi.

Ayrıca tasarım beceri atölyelerinin eğitimde çok önemli olduğunu, bu konuda Niğde'de daha önce yapılmış çalışmaları bulunduğunu belirten Yaşar; “ il genelinde bu uygulamaların ve atölyelerin faaliyete geçeceğini ifade etti.

Tasarım-Beceri Atölyeleri çalışmalarının diğer yapılacak atölye çalışmaları için örnek teşkil ettiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, emeği geçen idareci ve öğretmenlere teşekkür ederek, bu tür çalışmaların öğrencilerimizin geleceği için olumlu etki oluşturacağını, öğrencilerimizin bu çalışmalarla daha da başarılı olacağını belirtti.

Editör: TE Bilişim