Türkiye Ziraatçiler Derneği Niğde İl Temsilcisi Gökmen kılıç Tarım Sigortaları havuzlu eksperliği eğitimi konusunda bir açıklama yaptı.
Gökmen açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
Tarım Sigortaları Kanunu (Kanun No: 5363) kapsamında, risk inceleme ve hasar tespit organizasyonlarında görev alacak adaylar için,  02 - 14 Kasım 2009 tarihleri arasında; Mersin /Erdemli Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde Tarım Sigortaları Havuzu Eksperlik Eğitimi düzenlenecek. 
 
         Risk inceleme ve hasar tespit organizasyonlarında görevlendirilecek Tarım Sigortaları Havuz Eksperliği için eğitime katılacak adayların kamu çalışanı olmaması, Sağlık yönünden; Her türlü arazi şartlarında çalışabilmeleri, Bitkisel Üretim Temel Eğitim Programına katılacakların; Ziraat Mühendisi, Ziraat Teknikeri ve Ziraat Teknisyeni, Hayvansal Üretim Temel Eğitim Programına katılacakların; Veteriner Hekim ve Zooteknist Ziraat Mühendisi olması gerekiyor.
   Başvuru Şekli:
         Başvurular http://eksper.tarim.gov.tr web adresi üzerindeki formun online olarak doldurulması ile online olarak gerçekleştirilecek. Söz konusu adreste yer alan online müracaat dışında başvurular dikkate alınmayacak.
       Başvurular 20 Ekim 2009 Salı günü saat 18:00 de sona erecek. Kamuda görev yapmayan meslektaşlarımızın belirtilen tarihe kadar başvurularını yapmaları ve  söz konusu eğitime katılmaları kendilerinin yararına olacaktır.
 
Editör: TE Bilişim