İl / İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerine , 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı personellerinden iş güvenliği uzmanları Olgun Haydar POLAT ve Yasin YILMAZ tarafından 31.08.2015- 04.09.2015 tarihleri arasında  "Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" verildi.

 

          Eğitimin içeriğinde İl Müdürlüğü personellerine; İş Kazası, Meslek Hastalıkları, Güvenlik Kültürü, Çalışma mevzuatı, Çalışanların Hak ve Sorumlulukları, Biyolojik-Fiziksel- Kimyasal risk etmenlerinin yanında özellikle ofis çalışanlarını ilgilendiren Psikososyal Risk Etmenleri ve Ergonomi konuları anlatılmaktadır. Eğitim sonunda personele katılım belgesi verilecek.

 

          İl Müdürü Murat TÜRKMEN de eğitimin açılışına katılarak;  İş Sağlığı ve Güvenliği eğitiminin gerek 6331 Sayılı Kanunun emrettiği  hüküm ve gerekse vicdani  bir sorumluluk olduğunu vurguladı.  İş hayatımızda bazan basit  ve küçük alınan tedbirler ile can ve mal kayıplarının önlendiğine dikkat çekti.  Her zaman koruyucu ve önleyici tedbirlerin tedavi edici ve iyileştirici tedbirlerden daha az zahmet ve daha az masraflı olduğuna dikkat çekti. 

Editör: TE Bilişim