Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı "matematik seferberliği" kapsamında matematiğe olan ilgiyi artırmak, matematik düzeyi yüksek öğrencileri tespit etmek ve rekabetçi bir ruhla barış içinde yarışmaya teşvik etmek amacıyla Halil Kitapçı Ortaokulu tarafından düzenlenen yarışmanın finali Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Üniversitede Yeni Medya ve İletişim Bölümü Açıldı Üniversitede Yeni Medya ve İletişim Bölümü Açıldı

Halil Kitapçı Ortaokulu Müdürlüğünce İl Kültür Merkezi'nde yapılan yarışmada, 34 okuldan 7'si finalde mücadele etti.

Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, İl Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, şube müdürleri, okullardan öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşının söylenmesi ile başlayan programda açılış konuşmasını Okul Müdürü Ferhat Apaydın yaptı.

Farklı okullardan belirlenen jüri önünde yapılan eleme sınavına katılan 23 okuldan finale kalan 7 okul yarıştı. Yarışma sonucuna göre ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Niğde Okulları 100 puanla birinci, 23 Nisan Havacılar Ortaokulu 90 puanla ikinci, Şehit Varol Tosun Ortaokulu 80 puanla üçüncü oldu.

Ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar organizasyonda emeği geçen idareci ve öğretmenler ile ödül sponsoru olan NİĞÇEVSAN yönetimine teşekkür ederek katılım gösteren tüm öğrencileri tebrik etti.

Editör: TE Bilişim