Niğde’de 11 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Suman Kreş ve Gündüz Bakımevi 2018 – 2019 yılı Yıl Sonu Gösterisi ve Mezuniyet Töreni’ni gerçekleştirdi.

Niğde’nin en seçkin kreşlerinden olan Suman Kreş  Yıl Sonu Gösterisi ve Mezuniyet törenini Niğde Kültür Merkezinde yapılan etkinlikle gerçekleştirdi. Tören öncesi  koktely verildi ve kreş öğrencilerinin yıl içinde yaptığı çalışmaları ve uygulamaları içeren sergi gezildi.

Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Suman Kreş Kurucularından Fatih Suman kısa bir konuşma yaptı. Fatih Suman konuşmasında;  Bu programı bize hazırlayan başta öğrencilerimiz olmak üzere, müdürümüze, öğretmenlerimize ve bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Her sene olduğu gibi yine mutlu,  heyecanlı bir günde sizlerle beraber  mezunlar vermenin sevincini ve haklı gururunu yaşıyoruz. Heyecanla başladığımız eğitim öğretim döneminde bizler öğrencilerimizin sorumluluk üstlenen, ülke ve çevre sorunlarına duyarlı, mutlu ve üreten bir bireyler olmalarını hedefledik. Bu hedefler doğrultusunda hazırlanan çocuklarımız karşınızda olmak için büyük bir heyecan ve sabırsızlıkla bekliyorlar. Cesaretlerini görmek ve çocuklarımızı yüreklendirmek için sizlerden desteğinizi ve alkışlarınızı bekliyoruz. Gösterimizi beğeneceğiniz umuduyla hepinize iyi seyirler diliyorum” dedi.

İNGİLİZCE, SATRANÇ, DRAMA VE JİMNASTİK DERSLERİ
Suman Kreş Sorumlu Müdürü Sümeyye Sönmez de bir konuşma yaptı. Müdür Sümeyye Sönmez konuşmasında; Suman Kreş olarak bizler 24 Aydan 6 Yaşa kadar sadece bakım hizmeti ile sınırlı kalmayıp, Milli Eğitim Bakanlığının da öngördüğü Okul Öncesi Eğitim programı kapsamında çocuklarımızı ilkokula hazırlayan bir eğitimi de vermekteyiz. Çocuklarımızın biliçsel, sosyal, duygusal ve psikomotor gelişimini desteklememizin yanı sıra velilerimiz ile birlikte çocuklarımızın gelişiminde proplemler ile karşılaştığımızda, aile, çocuk ve öğretmen işbirliği içeresinde birlikte sorunlarımızı çözmeye çalışıyoruz. Bizler branşında uzman öğretmenler ile 36 aydan itibaren, İngilizce, satranç, drama ve jimnastik dersleri ile küçük yaşta çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.
 
DÖRT DUVAR ARASINDA EĞİTİM SİSTEMİNİN DIŞINDAYIZ
Müdür Sümeyye Sönmez kreş hakkında bilgi verirken;  Dört duvar arasında bir eğitim sisteminin dışına çıkarak  hobi bahçemizde de çocuklarımızın hayvan ve bitkiler ile yaparak, yaşayarak deneyimleyerek öğrenmesini sağlıyoruz. Dönem başından itibaren belirli gün ve haftalarda uygun bir çok kurum ve kuruluş gezilerek hem meslekler, hem de kuruluşlar tanıtılmaya çalışılmış, ayrıca sosyal salonumuzda çocuklarımızı tiyatrocular ile tanıştırıp eğitim ve kültürlerine destek olmaya çalıştık” diyerek konuşmasına devam etti.

YAZIN FAALİYETTEYİZ, AYLIK, HAFTALIK VE GÜNLÜK ÇOCUK KABUL EDİYORUZ
Sönmez; “6 Yaş gurubumuzu mezun ettiğimiz bu güzel günde hem mezuniyetimizi  kutlayacağız. Aynı zamanda bizim yazın kapanmadığımızı eğitime devam ettiğimizi bildirmek istiyorum. Ayrıca velilerimizden aldığımız geri dönüşler sonucunda yazın sadece aylık değil, günlük ve haftalık olarak da çocuklarımızı kabul edeceğimizi ve oyun grupları oluşturarak çocuklarımıza yazın da hizmet vermeye devam edeceğimizi hatırlatmak istiyorum” diyerek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.



GÖSTERİLER İZLENMEYE DEĞER- Videoyu izleyin.. 
Konuşmaların ardından  24 ay öğrencilerinden başlayarak mezun olan 6 yaş grubuna kadar birbirinden güzel gösteriler sergilendi. Suman Kreş’in tecrübeli öğretmenlerinin önderliğinde hazırlanan ve minik öğrenciler tarafından sergilenen oyunlar büyük alkış aldı. Dünyanın çeşitli kültürlerden örneklerin  yanında  Ülkemizin çeşitli yörelerinden oyunlar, rotlar gerçekleştiren minik öğrenciler büyük beğeni topladı. Slayt gösterisi ile Mustafa Kemal Atatürk’ün sosyal hayatından kesitlerin verildi ve ardından kreş öğrencileri zeybek oynadı.  İngilizce şarkılar söyleyen öğrencilerin jimnastik gösterisi de görülmeye değerdi.

İLK DİPLOMALARINI ALDILAR
Programın sonunda 6 yaş grubu mezunlarının diploma töreni yapıldı. Öğrencilere diplomalarını Suman Kreş ve Gündüz Bakımevinin kurucularından Faruk Suman verdi. Törende yaptığı kısa konuşmada kreş kurucularından emekli öğretmen Faruk Suman iyi dileklerini ve teşekkürlerini iletti.  Mezuniyet töreninin sonunda geleneksel hale gelen 10 Yıl Marşı okundu.  Velilerin de ayakta söylediği 10 Yıl marşının ardından mezun öğrenciler keplerini havaya atarak hayatlarındaki ilk ve en güzel mezuniyet törenini yaşamış oldular.



 
Editör: TE Bilişim