Suman Kreş ve Gündüz Bakım Evi  2013 – 2014 yılı mezunları için tören düzenledi.

Haber : Selim GÖKEL
Foto-Video: Hüseyin YILDIZ



Niğde Kültür Merkezinde yapılan yapılan törene ilgi büyük oldu. Salonun alt ve üst katının dolduğu törene Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, Suman Kreş Kurucularından Faruk Suman, Fatih Suman, Bazı okul idareleri ve öğrenci velileri katıldı. Program öncesi Suman Kreş öğrencilerinin yıl içinde yaptığı proje, yarışmalar, el becerisi, resim ve fotoğraflardan oluşan sergi gezildi, kokteylle katılındı.

Program, Soma dahil bütün şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesi ardından Suman Kreş kurucusu Fatih Suman’ın konuşması ile başladı. Fatih Suman yaptığı kısa konuşmada; Saygı değer anne ve babalar dünyanın en güzel ve en değerli varlıkları olan evlatlarımızı sizler sevgiyle donatmayı hedeflerken,bizlerde onlara bu sevgiyi tamamlayacak ve hayata hazırlayacak eğitimin temelini vermek için gayret gösteriyoruz. Nitekim çocukların temel eğitimi almada en hızlı öğrenme ve eğitilme çağları 0–6 yaş dönemidir. Böyle önemli bir dönemde yavrularınızı bizlere güvenerek teslim etmeniz bizim için gurur verici olup, bu  vebali yerine getirmek için gayretle çalıştığımıza emin olmanızı diliyorum. Değerli anne ve babalar bugün her ne kadar eğlenecek çocuklarımızın gösterecekleri maharet ve becerilerden gurur duyacak isek de aynı zamanda programın sonunda duygulu anlar yaşayacağız. Ne yazık ki 6 yaş grubumuzdan ayrılık vakti geldi. Aldığımız emanetleri sevgi ve bilgiyle donatılmış olarak sizlere teslim ediyoruz. Yaşamlarının ilerleyen bölümlerinde bu yavrularımıza üstün başarılar sağlıklı ve huzurlu yıllar diliyor,  gösterimizi beğeneceğiniz umuduyla hepinize teşekkür ediyor, iyi seyirler diliyorum.’’dedi.

 

Programda ikinci konuşmacı Özel Suman Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdiresi  Süheyla Türkmendağ ise, yaptığı konuşmada ; ‘’ Okulumuz Suman Kreş ve Gündüz bakım evi 2013 – 2014 eğitim öğretim yılı yılsonu eğitim şenliğine hoş geldiniz. Bakışları duruşları, tertmeiz yürekleri ve zihinleri ile gelip kondular yüreklerimize. Önce sevdik birbirimizi sonra çok çabuk  alıştık. Alışamayanları da o kadar güzel kattık ki kendimize her geçen gün katlanarak bağlandık birbirimize.  En değerli varlıklarınız olan çocuklarınızı kurumumuza teslim ederken,  bize gösterdiğiniz güveni hak etmek ve öngördüğünüz amaçları gerçekleştirmek için yıl boyunca çalıştık. Artık bizlerinde çocukları olan çocuklarınızın özgüven kazanmaları, toplum içinde kendilerini kanıtlamaları, sosyal ve kültürel alanlarda, öğrenme ve öğrendiklerini ifade etme becerisini kazanabilmeleri için imkanlar sunduk. . Çevrelerini ve hayatı tanımaları için olanaklar hazırladık. Bu gün bir yıl boyunca anne sevgimizle, şefkat duygularımızla, yüreğimizler bağlandığımız, birlikte sevinip birlikte üzüldüğümüz çocuklarımızdan olan 6 yaş gurubumuzu da mezun ediyoruz. Yavrularım, yolun henüz çok başındasınız, size bu uzun ve yorucu yollarda başarılar diliyorum. Sizleri bu duygularla birer çiçek tohumu olarak ülkemin ve dünyanın semalarında serpiyorum. düştüğünüz her yerde sevgiyi, saygıyı, kardeşliği ve barışı yeşertiniz. Tüm yaşamınızı değerli ailelerinizle birlikte, sağlıklı, başarılı ve mutlu geçirmenizi diliyorum”dedi.

 

Konuşmalardan sonra üç, dört, beş ve altı yaş grubu öğrenciler öğretmenleri eşliğinde  hazırladıkları oyunları skeçleri sundular.

 

Müzikli, skeç oyun ve rontlar salonu dolduran misafirler tarafından uzun süre alkışlandı.  Yapılan gösteriler zaman zaman güldürdü, zaman zaman da duygulu anlar yaşattı.  Türkçe Dilimiz üzerine yapılan müzikli gösteri büyük beğeni topladı.

  

2014 yılı mezunları 6 yaş grubu öğrencilerine diplomaları verildi. Diplomaların verilişi sırasında Suman Kreş ve Suman İnşaat Kurucusu Faruk Suman yaptığı kısa konuşmada çok duygulandığını ifade ederek, gerek çocuklara böylesi eğitim veren kreş personeline gerekse böylesi bir eğitimi tercih eden velilere teşekkür etti.

 

Program öğrenci aileleri ile birlikte öğrenci andı ve 10. Marşı okunarak sonlandı.

 

  

Editör: TE Bilişim