Niğde Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, sözleşmeli öğretmenlerin durumunun takipçisi olacaklarını belirtti.
 
Niğde Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, sözleşmeli bir öğretmenin kendini özgür hissetmesinin ve gönül rahatlığı içinde işini yaptığını düşünmesinin imkânsız olduğu bir sistemde demokratik eğitim sisteminden bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi.
 
Eğitim-Bir-Sen’in önemle üzerinde durduğu konulardan biri olan, sözleşmeli öğretmenlerin hemen kadroya geçirilmesi yönündeki taleplerinin 18. Milli Eğitim Şurası’nda da takipçisi olduklarını vurgulayan Özüdoğru, her gün işten çıkarılma endişesi ve korkusu içindeki bir öğretmenin eğitim sistemine katkı yapamayacağını vurguladı.
 
Sözleşmeli öğretmenlere verilen kadro sözünün gereğinin yerine getirilmesini isteyen Özüdoğru, küçük şeylerle zaman kaybetmek yerine, eğitim sisteminin sorunlarını çözecek köklü reformlara yönelmek gerektiğinin altını çizdi.
 
Öğretmenlerin kadrolu-sözleşmeli olarak sınıflandırılmasına son verilmesini isteyen Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Özüdoğru; “Öğretmenliğin gelir düzeyi ve statüsünün yükseltilmesine dönük çalışmalara hız verilmeli; Öğretmen istihdamında kadrolu, sözleşmeli, ücretli, vekil öğretmenlik gibi farklı uygulamalara son verilerek, tüm öğretmenlerin kadrolu öğretmen olarak istihdamı sağlanmalıdır. Ayrıca mevcut sözleşmeli öğretmenler bir an önce kadroya geçirilmeli; öğretmen açığını kapatmak için 150 bin öğretmen ataması yapılmalı ve katkı düzeyi yüksek öğretmenler ödüllendirilmeli, ayrıca zorunlu hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapan eğitim çalışanlarına zorunlu bölge hizmet tazminatı ödenmelidir” dedi.
 
Editör: TE Bilişim