Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Patet Enstitüsün ortaklaşa düzenlediği Proje sergisine Niğde’yi Memnune Türker Altuncu ve Bor Hacı Ali Sebat Çorum İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri temsil etti. 

 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Patent Enstitüsünün ortaklaşa düzenlediği “Şimdi Düşünme Zamanı 2012 Teknoloji Tasarım Dersi Projeleri Ulusal Sergisine ilimizi temsilen Teknoloji Tasarım Öğretmeni Özkan AZİMLİ başkanlığında Memnune Türker Altuncu İlköğretim Okulundan Uğur AKTAŞ isimli öğrencimiz Pascal Prensibini eğlenerek öğreten “Hidro Vinç” projesi ile, Bor Hacı Ali Sebat Çorum İlköğretim Okulundan ise Furkan AKYAYLA isimli öğrencimiz su tasarrufu sağlayan “Pedallı Musluk” projesi ile katıldılar.

 

 

25-26 Mayıs tarihlerinde Ankara ANKAMAL AVM’deki ulusal sergiye yoğun ilgi oldu.

 

 İlimizi başarı ile temsil eden ekibimiz projelerimizin yanı sıra Niğde’mizi de afiş, kitap ve broşürlerle tanıtarak büyük ilgi gördü. Sergi süresince projelerimizi ve Niğde’mizi tanıtarak yoğun iki gün geçirdiler. Sergi dışındaki zamanlarda da Ankara gezileri yapıldı. Başta Anıtkabir olmak üzere, Kurtuluş Müzesi, Cumhuriyetimizin ilk meclisi ve Türk Patent Enstitüsü’ne geziler düzenlendi. Türk Patent Enstitüsü başkanı ile birlikte Anıtkabir’e giden öğretmen ve öğrenciler saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra mozoleye çelenk bıraktılar. Daha sonra Türk Patent Enstitü Başkanı duygu ve düşüncelerini kaleme aldı.

 

 

 

Editör: TE Bilişim