İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Sıfır Atık Zirvesi'nde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türkiye genelinde ödül alan 3 üniversiteden birisi oldu.

“Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni”nde 12 kategoride 48 ödül verildi”

“Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni” programının ilk bölümünde “İklim İçin Gençlik Hareketi” paneli düzenlenirken zirve, “Ortak Evimiz Dünya’’ söyleşisiyle devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın teşrifleri sonrası “Yıl 2053 Atıksız Bir Dünya” içeriğiyle müzikal sergilendi. Ardından Sıfır Atık 5. Yıl Filmi gösterildi ve konuşmalar yapıldı. Konuşmaların bitiminde “Sıfır Atık Ödül Töreni”ne geçildi.

Ödül alan kurum ve kuruluşların yanı sıra isimler şöyle sıralandı:

Sıfır Atık Katkı Verenler Ödülü; Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve YÖK Başkanı Erol Özvar’a taktim edildi.

Sıfır Atık Yerel Yönetim Ödülü; en iyi uygulama dalında Ankara Kızılcahamam Belediyesi, Konya Selçuklu Belediyesi ve İstanbul Sancaktepe Belediyesi'ne verilirken, Sıfır Atık Yönetim Sistemi Kurulumu dalında ise ödüller İstanbul Zeytinburnu Belediyesi, Esenler Belediyesi ve Osmaniye Belediyesi'ne verildi.

Sıfır Atık En İyi Uygulama Ödülü; Üniversite kategorisinde Yıldız Teknik Üniversitesi, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi’ne verilirken Kurum ve Kuruluş kategorisinde İstanbul Havalimanı (İGA), ASELSAN, Eskişehir Şehir Hastanesi ve Ankara Genç İş İnsanları Derneği’ne (AGİAD) verildi.

Sıfır Atık Spor Ödülü; klup kategorisinde Konyaspor Kulübü, Fenerbahçe Spor Kulübü, Yıldız Kadın Boks Millî Takımı’na verilirken spor kategorisinde Millî Sporcu Merih Demiral ve Şahika Ercümen’e verildi.

Sıfır Atık Bilim Kültür ve Sanat Ödülü; sanatçı Deniz Sağdıç ve TÜBİTAK’a verildi.

Niğde’de 72 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor Niğde’de 72 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor

Sıfır Atık Sürdürülebilirlik Ödülü; VESTEL, BSH Türkiye ve Ford Otosan’a verildi.

Sıfır Atık Yenilikçilik Ödülü; Togg, Bircan ve GİSAŞ’a verildi.

Sıfır Atık Medya Ödülü; Anadolu Ajansı (AA) Yeşil Hat Bülteni için AA Genel Müdürü Serdar Karagöz’e, Demirören Gurubu’ndan Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Fatih Çekirge’ye, Turkuvaz Medya’yan Genel Yayın Yönetmeni Abdul Halik Çimen ve TRT’den belgesel yapımcısı Doğan Akdoğan’a verildi.

Sıfır Atık Çevre Kahramanları Ödülü; 40 bin ağaç diken Rahim Demirbaş, köyünde sıfır atık hareketi başlatan Sabiha Çetinkaya Kuş’a verilirken ayrıca Erik Ahlström’e verildi.

Sıfır Atık Sosyal Sorumluluk Ödülü; Halkbank, Hatay Yeşil Doğa Kadın Girişim Kooperatifi ve bireyseldeyse ise Ferda Salık’a verildi.

Sıfır Atık Sivil Toplum Ödülü; Sokak Atıkları Toplayıcılar Derneği, Let’s Do It Türkiye ve Gıda Kurtarma Derneği’ne verildi.

Sıfır Atık Girişimcilik Ödülü; Teknoloji Girişimciliği kategorisinde mühendis Merve Atalay, kimyager Murat Mülayim, öğretmen Songül Oktaylar, içerik üreticisi Ceren Özcan Tatar ve Biolive CEO’su Duygu Yılmaz’a verildi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin ödülünu Rektör Prof.Dr. Hasan Uslu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın elinden aldı.

Törene Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Ece Ümmü Deveci'de katıldı.

Rektör Uslu ödüle ilişkin yaptığı açıklamada, başta değerli Hocamız Ece Ümmü Deveci olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Editör: TE Bilişim