2011 8.sınıf SBS sonuçları 7 Temmuz Perşembe günü açıklandı. Bu sonuçlara göre Serhat Dershanesi öğrencisi Büşra Erdem 6. sınıf, 7. sınıf ve 8. sınıf ortalama puanda Niğde 1.si yine Serhat Dershanesi öğrencisi Yunus Emre Erdem 500 tam puan alarak 8. sınıf SBS’de Türkiye 1.si oldu.
Sonuçları değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenleyen Serhat Dershanesi müdür yardımcısı Adem Bulut, “Serhat Dershanesi 19 yıldır devam eden başarı geleneğini 2011 SBS’de de bozmadı. Açıklanan SBS sonuçlarına göre Serhat Dershanesi öğrencilerinden Büşra Erdem 495,342 ortalama puanla Niğde 1.si, Yunus Emre Erdem 8.sınıf SBS’de 100 soruya 100 doğru cevap vererek Türkiye 1.si olmuştur. Niğde’nin ilk 10 öğrencisinin 6’sı ve ilk 100 öğrencisinin 58’i Serhat Dershanesi öğrencisidir. Bu sonuçları göz önünde bulundurduğumuzda 2011 SBS sonuçlarına göre tercih yapmaları halinde 65 öğrencimizden fen lisesi bekliyoruz” dedi.
Serhat Dershanesinin dile kolay tam 19 yıldır Niğdelilere hizmet verdiğini söyleyen Bulut, “Son 10 yılda 7 Niğde 1.si çıkaran 300’ün üstünde öğrencisini fen liseli yapan Serhat Dershanesinin başarısının tesadüf olmadığını herkesin onayladığını aktardı. Bu başarıda emeği geçen milli eğitim camiasının değerli idareci ve öğretmenlerine, dershane öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Söz alan Niğde 1.si olan Büşra Erdem, “3 senenin ortalama 1.si olmak gerçekten çok zordu. Çünkü bir sene 1.olmak yetmiyor. Diğer sene yine birinci olabilecek miyim düşüncesi insanda psikolojik baskı oluşturuyor. Bu baskı altında 3 senenin birincisi olduğum için mutluyum. Başarımda Serhat Dershanesinin ve okulum Sungurbey’in katkısı çok büyük. Öğretmenlerime bana verdikleri destek ve emekten dolayı onlara minnettarım” şeklinde konuştu. Lisede Özel Sungurbey Fen Lisesinde okumak istediğini ekledi.
8. sınıf SBS’de 500 tam puan alarak Türkiye 1.si olan Yunus Emre Erdem ise; “Başarımda emeği geçen dershane öğretmenlerime ve Sungurbey’e teşekkür ediyorum” dedi.






Editör: TE Bilişim