Niğde’nin Merkezine bağlı Sazlıca Kasabasında yapımına başlanan Sami Efendi Hafızlık ve Arapça Eğitim Merkezi Külliyesi inşaatı hayırseverlerin katkıları ile sürdürülüyor.

 “İNŞAATIMIZ HIZLA DEVAM EDİYOR”
Sami Efendi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Köksaldı, Niğde Merkez Sazlıca kasabasında bulunan Sami Efendi Derneği tarafından projelendirilerek şu anda inşaatı hızla devam eden “Hafızlık ve Arapça Eğitim Merkezi”nin yapımı tamamlandığında Niğde’nin yanısıra İç Anadolu Bölgesi için bir merkez olacak kapasiteye sahip bulunacağını söyledi.


FEVKALADE BÜYÜK BİR YATIRIM
Sami Efendi Hafızlık ve Arapça Eğitim Merkezi Külliyesi yapımının Sami Efendi Derneğinin öncülük ettiği fevkalade büyük bir yatırımın gerçekleştirileceği ilk projesi olduğunun altını çizen Köksaldı, Niğde’den tüm Türkiye’deki Kur’an aşıklarına hizmet edecek bir Hafızlık ve Arapça Merkezini hayata geçireceklerini belirtti.

6 BİN METREKARE ALANA SAHİP
Sami Efendi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Köksaldı, Diyanet İşleri Başkanlığı Niğde İl Müftülüğü ile beraber yürüttükleri 30 hafız öğrenci kapasiteli Sami Efendi Yatılı Hafızlık Kur’an Kursunun artan öğrenci taleplerini karşılamak için 6 Bin m2 yer satın aldıklarına dikkati çekti.

KUR’AN AŞIKLARINA VE ÖĞRENECEKLERE HİZMET
Köksaldı, daha önce sadece Niğde içindeki Kur’an aşıklarına, Hafız öğrencilere hitap eden hafızlık kurslarının 6 Bin m2 üzerine yapacakları yeni “Sami Efendi Anadolu Hafızlık Merkezi” ile tüm Türkiye’deki hafız olmak isteyen ve akabinde Arapça ve dini ilimleri öğrenmek isteyen öğrencilerimize hizmet vereceklerini bildirdi.

KURSLARDA HİÇBİR ÜCRET ALMAYACAĞIZ
Şu ana kadar okuyan hafız öğrencilerimizden hiçbir ücret almadıklarına dikkati çeken Sami Efendi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Köksaldı; “İnşallah bu kursumuzda da almayacağız. Tamamen halkımızın bağışları ile bu faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

KAPALI ALANI 3 BİN 200 m2
“Sami Efendi Anadolu Hafızlık Merkezi”  kursunun 106 hafız yatak kapasiteli ve 44 Arapça ve dini eğitim yatak kapasiteli olmak üzere toplam 150 öğrenci kapasiteli olacağına işaret eden Köksaldı; “Bu hafızlık merkezimizin birinci, ikinci ve üçüncü katları Bin 066 m2 lik olmak üzere toplam 3 Bin 200m2 kapalı alanı olacaktır” dedi.

KURS 150 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ OLACAK
Sami Efendi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Köksaldı, kapalı alanda ise toplam 13 Derslik, 34 Yatakhane, Yönetici odası, Revir, Belletmen odası, 150 kişi kapasiteli Yemekhane, 145 m2 Mescit,  Sosyal tesis, Futbol, Voleybol ve Basketbol sahaları olacağının altını çizdi.

OSMANLI MİMARİSİ TARZINDA YAPI
“Sami Efendi Anadolu Hafızlık Merkezi”nin mimari tarzına değinen Sami Efendi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Köksaldı; “L“şeklinde tamamen Osmanlı mimarisi tarzında yapılacak olan Niğde Sami Efendi İç Anadolu Hafızlık Merkezimizde Orta bahçede Havuz Sistemli bir abdest alma yeri olacaktır inşallah. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.
Sami Efendi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Köksaldı, “Sami Efendi Anadolu Hafızlık Merkezi” yapımı konusunda yaptığı açıklamasında daha sonra şunları söyledi:

HAYIRSEVERLERE YARDIM ÇAĞRISI
Niğde’nin Merkezine bağlı Sazlıca Kasabasında yapımını başlattığımız ve inşaatını süratle devam ettirdiğimiz “Sami Efendi Hafızlık ve Arapça Eğitim Merkezi”mizin bu sene içerisinde bitirilebilmesi için kıymetli hayırsever kardeşlerimizin yardımlarını beklemekteyiz.

İRTİBAT VE YARDIM HESAP NUMARALARI
Derneğimizin irtibat için GSM No: (0 535 419 78 44)’dür. “Sami Efendi Hafızlık ve Arapça Eğitim Merkezi” inşaatının yapımına yardım ve katkılarınız için hesap numaralarımız şunlardır:
1-T.C. ZİRAAT BANKASI Niğde Şubesi
(Şube Kodu.214) nezdindeki (64270390-5001) No’lu Hesap (IBAN NO: (TR64 0001 0002 1464 2703 9050 01),
2-POSTA ÇEKİ HESABI: 10434592,
3-KUVEYT TÜRK NİĞDE Şubesi Nezdindeki (8569411) Hesap (IBAN NO: (TR62 0020 5000 0085 6941 1000 01).”   
              
AMACIMIZ İNSANLIĞIN SAADETİ
“Kimseyi incitmeyen, kimseden incinmeyen nesiller için…” sloganı ile çalışmaları sürdürdüklerini belirten Sami Efendi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Köksaldı; “Tüm insanlığın saadeti için kurulmuş olan Sami Efendi Derneği’nin ismini “haliyle ve kaliyle kimseyi incitmedim, kimseden incinmedim” buyuran Mahmut Sami Ramazanoğlu Hz.’lerinden aldığını söyledi.

EDEPLİ NESİLLER YETİŞTİRECEĞİZ
Köksaldı; “Derneğimiz, “Allah’ı bilen ve ona şükreden,  Efendimizin (S.A.V) güzel ahlakıyla ahlaklanmış, Annesine babasına öf bile demeyen, Namazını kılan, Zerre kadar iyilik veya kötülüğün hesabını vereceğini bilen, Yalan söylemeyen, söz verdiğinde sözünde duran, emanete hıyanet etmeyen, büyüklük taslamayan mütevazi ve insanlığa rehber olacak edepli nesiller yetiştirmek için kurulmuş bir dernektir” dedi.

 

Editör: TE Bilişim