Doğuş Grubu’nun kurucusu merhum Ayhan Şahenk tarafından 1992 yılında kurulan; eğitim, kültür, sanat, sağlık, çevre, spor ve sosyal yardım alanlarında topluma hizmet eden projelere imza atan Ayhan Şahenk Vakfı, Cumhuriyet Bayramı’nda 1000 ilköğretim öğrencisini sevindirecek.

Merhum Ayhan Şahenk’in topluma karşılıksız hizmet vermek amacıyla kurduğu Ayhan Şahenk Vakfı, geleneksel sosyal yardım uygulamaları kapsamında bu yıl 1000 ilköğretim öğrencisini sevindirecek.

Giyim yardımlarından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Niğde Merkez’den belirlenen 400, Altunhisar, Çamardı, Bor, Çiftlik ve Ulukışla ilçelerinden belirlenen 120’şer olmak üzere toplam 1000 öğrenci yararlanacak.

Giyim yardımları; okul çantalarına yerleştirilen ve öğrencilerin beden numaralarına göre hazırlanan mont, kazak, pantolon, bot, eşofman takımı, iç çamaşırı, atkı şapka bere ve çoraptan oluşuyor. Çantalarda giyim eşyalarının yanı sıra diş macunu, diş fırçası, sabun ve kuru yemiş bulunuyor.

Çantalar ihtiyaç sahibi öğrencilere, 31 Ekim 2014 Cuma günü, Niğde Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda, Cumhuriyet Bayramı kutlaması şeklinde gerçekleştirilecek programın bitiminde bayram armağanı olarak dağıtılacak.

PROGRAM
13.30 Açılış ve saygı duruşu, İstiklal Marşı
13.40 İki öğrenci tarafından Atatürk ve Cumhuriyet konulu şiirlerin okunması
13.50 ‘Atatürk’ konulu video gösterimi
14.00 Konuşmacılar:
Zafer Nuri Eraslan, Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü
Halil İbrahim Yaşar, Niğde Milli Eğitim Müdürü
Necmettin Kılıç, Niğde Valisi
14.15 Action Team Topluluğu’nun gösterisi
15.00 Niğde Halk Oyunları gösterisi
15.15 Armağanların dağıtımı


AYHAN ŞAHENK VAKFI, Doğuş Grubu Başkanı merhum Ayhan Şahenk tarafından, topluma yaptığı hizmetleri kurumsallaştırmak ve devamlılığını sağlamak amacıyla 1992 yılında kuruldu. Çalışmalarını eğitim, kültür, sanat, çevre ve spor alanlarında sürdüren, bilimsel çalışmalara destek veren ve sosyal yardımlarda bulunan Vakıf,

Çalışmalarında önceliği eğitim ve sağlık konularına, hedef kitle olarak da geleceğin yapı taşları çocuklara vermektedir.



Editör: TE Bilişim