Baharın gelmesiyle çevre düzenlemesi yapılan Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi’nin çehresi tamamen değişti. Okulun toprak alanlarının tümüne çim ekilirken öğrenciler ve tüm personelin katkılarıyla ağaçlandırma çalışması yapıldı.

Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi’ndeki değişim geçen yaz başladı. İlk etapta okul bahçesine kuyu açılarak modern bir sulama sistemi kuruldu. Okulun toprak alanlarının tamamına çim ekilerek dört bir yanı yeşillendirildi. Ardından okul genelinde kampanya başlatılarak tüm öğrencilerin ve personelin katkılarıyla ağaç dikimi gerçekleştirildi. Her sınıfın kendine ait ağaçları olurken bireysel olarak da ağaçlandırma yapıldı. Ekilen farklı çiçekler açınca da bahçe rengarenk bir görünüme kavuştu. Öğrencilerin ve personelin yeşil alanlardan daha yakından faydalanabilmeleri için kamelya ve oturaklar kuruldu.  Son olarak başlatılan çalışma ile okulun ihata duvarının tamamı sarmaşık çiçekleri ile donatılarak daha yeşil bir görünüme kavuşturulacak.

Eğitim-öğretim faaliyetlerinin fiziki mekanla da ilişkili olduğunu belirten okul müdürü Ferudun Soyak bu yıl ciddi anlamda çevre düzenlemesi yaptıklarını söyledi. Soyak: “Kendi imkanlarımız ile yaptığımız çalışma ile okulumuzun çehresi değişti. Düzenlememizde estetiğe önem vererek modern bir görünüm amaçladık. Her şey öğrencilerimizin daha iyi bir ortamda eğitim öğretim görmeleri için yapıldı. Bu güzelliğe katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.           





 
Editör: TE Bilişim