Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanması ile birlikte Niğde’de ikamet eden öğrenci adaylarına çağrıda bulunarak “Siz çok kıymetli gençlerimizin üniversitemiz ailesinin bir parçası olmasından büyük mutluluk duyacağız” ifadesinde bulundu.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Üniversite tercihi yapacak Niğde’li adaylara hitaben “Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının sizlere ve ailenize hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonraki süreçte yapmanız gereken en önemli şey tercih edeceğiniz Üniversite ve bölümleri çok iyi analiz etmek ve önceliklerinizi, yeteneklerinizi ve arzu ettiğiniz mesleği belirleyerek en uygun tercih listesini hazırlamanız olacak” dedi.

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVİD-19 Pandemisi dolayısıyla bu yıl yapılacak üniversite tercihlerinin öneminin bir kat daha arttığına vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, pandemiyle birlikte ortaya yeni bir eğitim modeli çıktığını da aktararak “Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerimize fiziki ortamda faydalanabilecekleri birçok imkan sunduk. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak diledikleri zaman eğitim-öğretim faaliyetlerini sorunsuz sürdürebilmeleri ve akademik çalışmaları için ulaşmak istedikleri bilgiye kolayca erişebilmeleri amacıyla merkez kütüphanemizi ve laboratuvarlarımızı öğrencilerimizin hizmetine açarak eğitim-öğretim faaliyetlerinden ve kampüs hayatından kopmamaları için önemli çalışmalar yürüttük” ifadelerini kullandı.

Özellikle üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için üniversite aidiyetinin oluşması açısından kampüste geçen zamanın oldukça önemli olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, üniversitelerin imkanlarının ve laboratuvarlarının da oldukça önemli olduğunu belirtti. Rektör Kar ayrıca Üniversitemizi tercih edecek Niğde’li aday öğrencilerin, devam eden pandemi sürecinde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini sürdürmek ve akademik çalışmalarını rahatça yapabilmek için üniversitemiz merkez yerleşkesinde sunulan tüm fiziki imkanlardan sosyal mesafe kurallarına uygun olarak diledikleri gibi yararlanabileceklerini belirtti.

COVİD-19 Pandemisi ile birlikte uzak kalınan ve özlenen örgün eğitime olan hasreti gidermek üzere öğrenci odaklı çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, açıklamalarını “Uluslararası standartlardaki fiziki altyapımız ve nitelikli akademik kadromuz ile verdiğimiz kaliteli eğitimle, kendilerine daha güçlü bir kariyer inşa etmek arzusunda olan Niğde’li aday öğrencilerimizin de bizi tercih etmeleri ile daha büyük bir aile olacağız. Sevgili üniversite adayı öğrencilerimizi büyük bir heyecan ile bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim