Konya Ovası Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) VII. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu açılış töreni Kırıkkale Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Açılış törenine, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü ve UNİKOP Dönem Başkanı Prof. Dr. Ersan Aslan, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ve program davetlileri katıldı.

Açılış töreninden önce protokol üyeleri tarafından, “Prof. Dr. Fuat Sezgin Linol Baskı ve Karakalem Çalışmaları” sergisinin açılışı yapıldı.

Genel olarak, “Barış Pınarı Harekatı”na destek ifadeleri ile başlayan protokol konuşmalarının ilkini gerçekleştiren KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hasan Bostancı, “Türkiye olarak son zamanlarda daha iyi anlıyoruz ki, bize bizden gayrı dost yok. Biz güçlü ve bir olmaz isek bu birliğe ve dirliğe göz dikecek pek çok odak mevcut” ifadelerini kullandı.

İhsan Bostancı konuşmasını, oturum başlıklarından birinin, “Fuat Sezgin ve İslam Bilim Tarihi” olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek sonlandırdı.

Yedi oturumda 243 bilim insanının katıldığı ve “Tarım ve Hayvancılık”, “Yenilenebilir Enerji”, “Sosyal ve Beşeri Kalkınma”, “Savunma Sanayi” ve “İslam Bilim Tarihi” temalı 131 bildirinin sunulduğu program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim