Niğde Üniversitesi öğrencileri Kayseri’de Kaytv, Medyanet, Radyo Plus ve Kampüs tv’ye teknik bir gezide bulundular.
Niğde Üniversitesi  Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Teknolojisi Bölümü Öğrencileri derslerde aldıkları teorik bilgilerin sektörde nasıl uygulandığını yerinde görmek amacıyla Kayseri de bulunan bazı televizyon ve radyo istasyonlarına teknik gezi düzenledi.
 Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Gülsüm Göktürk, Melek Atalay, Meral Ölmez ve Mehmedi Vehbi Gökçe’nin öğrencilere eşlik ettiği geziye, Radyo Televizyon Teknolojisi Programı 1. ve 2. sınıf öğrencilerinden 51 kişi katıldı. 2 Nisan 2011 Cumartesi günü gerçekleştirilen gezide öğrenciler ziyaret edilen kurumların yetkililerinden radyo ve televizyon yayıncılığının işleyişi hakkında bilgi aldılar.
 İlk olarak Medyanet A.Ş.’yi ziyaret eden grup burada Radyo Plus ve Elif Tv stüdyolarını gezerek derslerde öğrendikleri reji, stüdyo, kamera, jimy jip, promter, tripod gibi yayıncılıkta kullanılan malzeme ve mekânların kullanım alanlarını görme fırsatı buldu.
Medyanet’in ardından Kay Tv’ye geçerek burada da yetkililerden yayıncılık ile ilgili merak ettikleri konular hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra Kayseri Kültür ve Turizm Müdürlüğü Büyük Salonu’nda düzenlenen, Altuğ Oymak, Atilla Torunoğlu, Hayrettin Doğan ve Buket Altuğ gibi fotoğraf sanatçılarının konuk olduğu “Dünya Fotoğraf Sanatı Emektarları” adlı söyleşiye katıldılar.
 Teknik gezi Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Kampus TV Stüdyosu ziyareti ile son buldu.

 

Editör: TE Bilişim