Niğde Üniversitesi banka promosyonu ihale şartnamesi tamamlandı. Komisyon üyesi olarak yetkili sendika Türk Eğitim-Sen şartnamenin sadece 8. Maddesi için şerh koydu.
 
Rektörlük Makamının 25/05/2011 tarih ve 393 sayılı olurlarıyla kurulan Banka Promosyonu İhale Komisyonu, Komisyon Başkanının çağrısı üzerine Rektörlük toplantı salonunda toplanarak, Niğde Üniversitesi çalışanları adına yapılacak olan Banka Promosyon İhalesi Şartnamesini hazırladılar. Banka Promosyonu İhale Komisyonuna Harcama Yetkilisi olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat ALP başkanlık etti. Niğde Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Emin ÖZKAN'nin yanısıra Niğde Üniversitesi'nde  Yetkili Sendika olması nedeniyle Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan UĞRAŞ komisyonda yer aldılar.
 
24 maddeden oluşan Niğde Üniversitesi Banka Promosyon İhalesi Şartnamesi'nin 23 maddesinin çalışanlar lehine olmasından dolayı maddelere itiraz etmeyen Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan UĞRAŞ, Banka Promosyon İhalesi Şartnamesi'nin 8. maddesine itiraz ederek değiştirilmesi veya yeniden düzeltilmesi yönünde talepte bulundu. Komisyonda yapılan durum değerlendirmesi neticesinde talebinden vazgeçmeyen Uğraş,  Niğde Üniversitesi Banka Promosyon İhalesi Şartnamesi'ni şerh koyarak imzaladı.
 
Niğde Üniversitesi Banka Promosyon İhalesi Şartnamesi'ne Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan UĞRAŞ tarafından konulan şerh metni şöyledir:
 
" NİĞDE ÜNİVERSİTESİ, BANKA PROMOSYON İHALE ŞARTNAMESİ, TÜRK EĞİTİM-SEN NİĞDE ŞUBESİ ŞERHİDİR.
 
Niğde Üniversitesi Banka Promosyon İhale Şartnamesi tarafımızdan incelenmiştir. 24 maddelik şartnamenin 8. maddesi hariç, diğer maddeler çalışanların lehine olduğundan, tarafımızdan herhangi bir itirazda bulunulmamıştır.
Bahsi geçen şartnamenin 8. maddesinin mevcut durumuna itiraz ediyor ve aşağıdaki şekilde düzenlenmesini talep ediyoruz:
 
[GENEL ŞARTLAR
Madde 8- Anlaşma yapılan banka, promosyon miktarının %8 (yüzde sekiz) ini, üniversitenin bildireceği bir hesaba; askerlik, izin, 35. madde dönüşü, göreve ilk başlama veya kurumlar arası nakil gibi gelecek personele (geldikleri kurumdan promosyon almadıklarını belgelendirmek şartıyla) verilmek üzere aktaracaktır. Promosyonun geriye kalan %92 (yüzde doksan iki) lik kısmını, ilgili bankada personel adına açılan hesaba, her personel için eşit tutarlarda peşin olarak ödeyecektir. Promosyon anlaşmasının bitimine 6 (altı) ay kala, hesapta bulunan para tüm personelin hesabına eşit olarak yatırılacaktır.]
 
Niğde Üniversitesi Banka Promosyon İhale Şartnamesi, yukarıda belirtilen talebimiz doğrultusunda, Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi adına yetkili olarak, şerhli imzalanmıştır. 04.07.2011
İhsan UĞRAŞ
Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı."
 
Niğde Üniversitesi Banka Promosyon İhalesi 4/B - 4/C'li personel ile asker olanlar ve izinli olanlar dahil, Bor Meslek Yüksek Okulu, Bor Halil Zöhre Ataman M.Y.O, Ulukışla M.Y.O. da dahil olmak üzere bütün personeli kapsayacak şekilde 988 (dokuz yüz seksen sekiz) kişi adına 20/07/2011 Çarşamba günü saat 09:30'da Rektörlük Senato Salonu'nda yapılacaktır. İhale teklif verecek banka yetkililerinin katılımı ile kapalı zarf ve açık artırma usulleri ile yapılacaktır.
 
Yapılacak olan Promosyon İhalesinin Niğde Üniversitesi personeline hayırlı olmasını dileriz.
 
 
Editör: TE Bilişim