Niğde Atatürk Anadolu Lisesi Rehberlik Hizmetleri Kapsamında Kariyer Günleri Konuğu Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Ve Öğretim Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hafize Keser oldu.

FOTOĞRAFLAR SAYFANIN ALTINDA

Niğde Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği anı, sohbet şeklinde geçen söyleşide Prof. Dr. Hafize KESER’in okulumuzdan mezun öğrenci olması öğrencilerin ilgilerinin artmasına neden oldu.

Başarılı olmak için mutlaka ders çalışmanın önemi, öğrencilerin kendilerini teknolojiye esir etmeden çalışmanın faydalı olacağı başarının uzaklarda olmadığı, her öğrencinin yılmadan ve azimle çalışması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Hafize KESER’in kendilerinin Niğde Lisesinde okurken arkadaşlarıyla beraber bir tane soru bankası ile Ankara Üniversitesini kazandığını anlattı.34 kişilik bir sınıftan 33 arkadaşının üniversiteyi kazandığını , ayrıca üniversiteyi Niğde 1.si olarak kazandığını belirtti. Öğrencilerin zamanın şartlarına göre en üst seviyede olması gerektiğini, ancak ve ancak çok çalışanın vizyonu ve ideali olanların başarı sırasının üstlerinde kendine yer edineceğini belirtti.


Öğrencilere siber zorbalık hakkında bilgi veren Prof.Dr.Hafizi Keser;Siber zorbalığın en yaygın olduğu siber ortam  sosyal paylaşım siteleridir. Araştırmalar, gençlerin giderek artan oranda internet kullandıklarını hatta bazılarının internet bağımlısı haline geldiklerini belirtmektedir. Şüphesiz bu bağımlılığın en büyüğü de facebooktur. Facebook ve benzeri paylaşım sitelerinin, bireylerin siber ortamda tanıştıkları, anlık ileti göndermek suretiyle sohbet ettikleri, sesli ve görsel beğenileri paylaştıkları sosyal bir platforma dönüşmüş olması siber zorbalığı yaygınlaştırmaktadır. Aynı zamanda bu sitelerde zorbanın mağdur ile yüzyüze iletişim halinde olmamalarının verdiği göreceli rahatlık kullanımı artırmaktadır.bu tür arkadaşlık ve sosyal paylaşım sitelerinden uzak duralım çünkü sizler bu ülkenin geleceğisiniz dedi.


Okul Müdürü Sami Adem , kariyer günlerine katılımından dolayı Prof. Dr. Hafize Keser’e teşekkür ederek  verimli bir söyleşi olduğunu belirtti.


http://www.borhaber.net/egitim/profesor-oldu-mezun-okulu-unutmadi-h16563.html

Posted by Bor Haber on 28 Nisan 2015 Salı
Editör: TE Bilişim