Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 2011- 2012 Eğitim Öğretim Yılını okul yerleşkesinde düzenlenen törenle açtı.

 

Niğde Vali Yardımcısı Hanlar İden, protokol üyeleri, davetliler, öğrencilerin katıldığı tören Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.  

 

 Törende açılış konuşmasını yapan PMYO Müdürü Mehmet Karaca, Emniyet Teşkilatının iç güvenliğin korunması, halkın tehlike ve tehditlerden uzak, huzurlu bir şekilde yaşaması için çalıştığını söyledi. Devletimizin bekasını korumanın Polis Teşkilatının temel görevlerinden olduğunu söyleyen Karaca,“Bu görevleri çağın şartlarına ve teknolojik gelişmelere göre ifa edecek olan yeni elemanlar Polis Meslek Yüksek Okullarında yetiştirilmektedir” diye konuştu.

 

ZOR VE ŞEREFLİ BİR GÖREV

Konuşmasında öğrencilere seslenen Karaca, “Sevgili öğrenciler, Emniyet Teşkilatının çeşitli birimlerinde görev almak amacıyla zorlu sınavlardan geçerek ve binlerce aday arasından seçilerek buraya geldiniz. Sizleri göreve hazırlarken amacımız,  Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, insan haklarına saygılı, ülke çıkarlarını daima şahsi çıkarlar üstünde tutan, ülke ve bayrak sevgisiyle dolu, görevini yasaların belirlediği şekilde yerine getiren, modern çağın şartlarına uyum sağlayabilecek kapasitede, ilmi, mesleki, teknik bilgi ve beceriye sahip birer Polis olarak yetiştirmektir. Sizlerinde belirtmiş olduğum bu amaçlar doğrultusunda gerekli gayreti göstererek başarılı bir şekilde mezun olacağınıza eminim. Şu anda Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencisi olarak buraya gelmenizde emeği geçen ve yetişmenizde fedakârlıklar gösteren başta anne ve babanız olmak üzere, vatana ve millete karşı bir borcunuz ve göreviniz olduğunu asla unutmayınız. Bu okuldan mezun olduktan sonra üstleneceğiniz zor ve zor olduğu kadarda şerefli bir göreve hazır olmanız için Amirleriniz ve Öğretim Görevlilerinizin göstereceği yoldan ayrılmayınız ve kendinizi geliştirmek için çok çalışınız” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından, derslerindeki üstün gayret ve başarı ile 1’inci sınıftan 2’inci sınıfa geçen, ilk 3 dereceye giren Zeki Kul, Emre Aydoğan Tuncay Ayar isimli öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Tören, ilk dersin verilmesinin ardından uğurlama ile sona erdi. 







Editör: TE Bilişim