Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü misafir öğretim üyesi Prof. Dr. Anton J. Haverkort, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette; Prof. Dr. Anton J. Haverkort, yazarı olduğu “Potato Handbook (Patates El Kitabı), Crop Of The Future (Geleceğin Mahsulü)” başlıklı kitabı, üniversite kütüphanesine hediye edilmek üzere Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’a takdim etti.

Patates yetiştiriciliği, fizyolojisi ve ıslahı konularında dünyanın birçok ülkesinde araştırmalar yürüten Prof. Dr. Anton J. Haverkort ziyaret esnasında, 2018 yılı baskılı olan yeni kitabını Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’a tanıttı. Kitabın küresel bir besin kaynağı olan patatesin tarladan soframıza kadar olan tüm aşamalarını kapsadığını belirten Prof. Dr. Anton J. Haverkort öğrencilerin, özel sektörün ve üreticilerin kitaptan yararlanabileceğini de sözlerine ekledi.
2016 yılında Hollanda'nın Wageningen Üniversitesinden emekli olan ve 2017 yılından itibaren Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümünde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Anton J. Haverkort, 19 Kasım – 07 Aralık 2018 tarihleri arasında üniversitede düzenlediği “Ecology and Modelling of Crops (Ekoloji ve Ürün Yetiştiriciliğinin Modellenmesi)” çalıştayı hakkında da Rektör Kar’a bilgiler verdi.

Çalıştayın ilk haftasında bitki ekolojisi ve bitki gelişimi ile ilgili teorik eğitimin verildiğini anlatan Prof. Dr. Anton J. Haverkort, ikinci haftasında ise kendisi ve arkadaşları tarafından geliştirilen LINTUL “Light Interception and Utilization of Light” modelleme programının çalışma prensibinin anlatılarak program üzerinde alıştırmalar yapıldığından bahsetti.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ise yürütülen çalışma ve projelerden dolayı Prof. Dr. Anton J. Haverkort’a teşekkür ederek, kendisine başarılar diledi.
 
 
Editör: TE Bilişim