Bor İlçesinde faaliyet gösteren Özel Safir Kreş ve Gündüz Bakımevi yıl sonu gösterisi ve mezuniyet töreni yapıldı.

Haber; Ertuğ ER
Video; Fatih ÖZATA - Nurettin ÖZDEMİR


Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde yapılan etkinliğe Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, Bor Belediye Meclis üyeleri, bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri,  öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.


Programda Özel Safir Kreş Gündüz Bakımevinde eğitim gören öğrencilerin yıl içinde gerçekleştirdikleri ürünlerin sergisi gezildi ve ziyaretçilere kokteyl verildi.  Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Safir Kreş kurucusu Şakir Ergun bir konuşma yaptı.

Şakir Ergun konuşmasında; Bir insanın ana vatanı çocukluğudur. Sizler çocuklarınızı bize emanet ettiniz. Hayata karşı sorumluluk bilinci vermeyi, bir takım temel beceriler kazandırmayı, paylaşmayı, almadan vermeyi, farklılıklar keşfetmeyi onlara kazandırmamızı istediniz. Bizler ise sizlerden gelen bu mesajı alarak çocuklarımıza hayata dair küçük provalar yaptırarak, onları hayata hazırlamaya çalıştık ve bunun gayreti içerisindeyiz. Yenilikçi ve gündemi takip eden anlayışla, çocuklarımız için günceli yakalayıp, çocuklarımızı geleceğe hazırlamanın tatlı telaşı içerisindeyiz. Çocuklar ilk 6(altı) yıl içerisinde almış oldukları eğitimle hayata daha sağlam hazırlanmaktadırlar. Bu nedenle ilk temellerin sağlam yapılandırılması gerekmektedir. Nitelikli, kaliteli okul öncesi eğitim çocuğun hayatının her döneminde kendisini göstermektedir. Kurumsal yapılanmamızın temelinde bu bilimsel bilinç ve inanç bulunmaktadır. Bu doğrultuda kendimizi her daim yenileme ve kendimizle yarışma hali devam etmektedir.

Çocukluğun doya doya yaşanması insanların mutlu birey olmasına katkı sağlayacaktır. Mutlu çocuklar geleceğin teminatıdır. Geleceğimiz adına bir olumlu adım atabildiysek kendimiz ve sizlerin adına mutluluk duyarız”dedi.

Ardından Safir Kreş öğrencilerinin birbirinden güzel gösterilerinin sunumuna geçildi.  Minikler yıl içinde öğrendikleri oyunları, rontları birbirinden güzel giysiler içinde sundular.  Türkiye’de her bölgenin halk oyunlarının minikler tarafından sunulması ve ardından bölgelerin tamamlanması ile oluşturulan Türkiye haritası salonda bulunanlar tarafından uzun uzun alkışlandı.

Bireysel gösteri ve skeçlerin de olduğu etkinlikte  yıl içinde Kreşte yaşanan ilginç anları da içeren bir slayt gösterisi sunuldu.  Program öğrencilerin kep fırlatması ve topluca fotoğraf çekimi ile sonlandı.
 

 
 
Editör: TE Bilişim