Türkiye’de 2002 yılında 1,5 – 6 yaş grubuna eğitim veren ilk ve tek ‘Yetenek Geliştirme Programı Uygulayan Anaokulu’ olarak hizmet sunmaya başlayan Özel Neş’e Erberk Kreş ve Gündüz Bakımevi Niğde’de açıldı.

Psikolog Dimdem Kurt’un yatırımlarıyla Niğde İnönü Mahallesi Kartal Sokak Cuzllazoğlu Tripleksleri adresinde hizmet verecek olan Özel Neş’e Erberk Kreş ve Gündüz Bakımevinin açılışına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve eşi Dr. Çiğdem Şimşek, Ak Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve eşi Duygu Özdemir, Neşe Erberk Eğitim Kurumları Kurucusu Neşe Erberk, NESOB Başkanı alim yeşil ve çok sayıda davetli katıldı.

FARKLI EĞİTİM METOTLARI

Niğde Özel Neş’e Erberk Kreş ve Gündüz Bakımevi yatırımcısı Psikolog Didem Kurt açılış töreninde yaptığı konuşmasında, okul öncesi eğitime farklı bir bakış açısı getireceklerini belirterek, “Türkiye’de 2002 yılında 1,5-6 yaş grubuna eğitim veren ilk ve tek ‘Yetenek Geliştirme Programı Uygulayan Anaokulu’ olarak hizmet sunmaya başladığını belirten Kurt, “Okulumuz klasik anaokulu ezberci ve dayatmacı eğitim anlayışı kalıplarından çıkarak, çocukların doğuştan gelen ve zamanla yitirdiği yetenekleri erken çocukluk döneminde profesyonel eğitimciler desteği ile fak etmek, geliştirmek ve yönlendirmek hedefiyle kurulmuş olup sürekli değişim ve gelişim içerisinde çalışmalarına devem edecektir. Okulumuzun en temel amacı; çocukların sevgi dolu güvenli bir ortamda, sosyal grup içerisinde kendilerini mutlu hissetmeleri, hayallerini ve isteklerini özgüvenle ifade edebilmeleri, kendisine ve çevresine duyarlı, sorumluluklarının bilincinde bireyler olmalarını sağlamaktır” dedi.

“EĞİTİMİ CİDDİYE ALIYORUZ”

Okul kurucularının konuşmasının ardından Neşe Erberk Eğitim Kurumları kurucusu Neşe Erberk açılışta yaptığı konuşmasında Neş’e Erberk Anaokullarının 43. Şubesini Niğde’de açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Eğitimi ciddiye alıyoruz neşeyle uyguluyoruz. Amacımız çocuklarınızın ilgi ve yeteneklerini keşfedip destekleyerek onları mutlu ve özgüvenleri gelişmiş bireyler olarak geleceğe hazırlamaktır.” dedi ve ardından “maket pastayı kurucularla birlikte keserken “okullarımızda şekerli gıda kullanmadığımızdan dolayı gerçek pasta ikram etmiyoruz” dedi.

Açılışta konuşma yapan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Ak Parti Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin ile Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir konuşmalarında Özel Neş’e Erberk Kreş ve Gündüz Bakımevinin hayırlı olması dileklerinde bulunarak, okul kurucularına yatırımlarından dolayı teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri ve katılımcılar okulu gezerek yetkililerden okul hakkında bilgi aldı.

Editör: TE Bilişim