Fertek Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nin özel öğrencileri, 11-12 Mayıs tarihlerinde özel bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bedensel ve zihinsel engelli öğrencilerin katılacağı satranç turnuvası kapsamında okul korosu da mini konser verecek, şiir dinletisi sunulacak ve yine özel öğrencilerin hazırladığı resimler davetlilerin beğenisine sunulacak.  

11 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00’de Kültür Merkezi’nde başlayacak etkinlikte, Fertek Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nin öğrencileri, uzun süredir hazırlıklarını sürdürdükleri konseri davetlilere sunacak. Şiir dinletisinin ardından yine özel öğrencilerin hazırladığı resim sergisi açılacak.

“Özel Gençler de Satranç Oynuyor” turnuvası ise 11-12 Mayıs tarihleri arasında Akmedrese’de yapılacak. Satranç turnuvasına Niğde, Konya, Kayseri ve Nevşehir’den gelen bedensel ve zihinsel engelli öğrenciler katılacak. Turnuvanın sonunda dereceye giren gençlere ödülleri verilecek.

Okul Müdürü Mustafa Yıldırım, hafif düzeyde bedensel ve hafif düzeyde zihinsel engelli öğrencilerin yanı sıra otistik ve down sendromlu öğrencilerin eğitim aldığı Fertek Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde 64 öğrencinin eğitim aldığını söyledi. Mustafa Yıldırım, engelli öğrencilerin de sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılabildiğini göstermek amacıyla düzenledikleri turnuvaya ve yine özel öğrencilerin hazırladığı konser ve resim sergisine tüm vatandaşların davetli olduğunu bildirdi.




 

Editör: TE Bilişim