Eğitim Her Engeli Aşar İl Koordinatörü ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, Engelliler Haftası’nda Niğde’de ilk kez “Özel Çocuklar Bahar Şenliği” yapacaklarını söyledi.
 
Türkiye çapında 8,5 milyon engelli vatandaşımızın bulunduğunu vurgulayan Alkan, ilk kez yapılacak bu şenlikle Engelli öğrencilerin diğer akranlarından çok farklı olmadıkları göstermeyi amaçladıklarını belirtti.
 
Engellilerin sosyal hayatın içerisinde görülemediğini söyleyen Alkan, “Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 12’si engelli ve bunların büyük bir bölümü de eğitim alabilecek durumdadır. Ancak etrafımıza baktığımızda sosyal hayatın içerisinde çok fazla engelli göremiyoruz. Bazı aileler engellisini saklıyor, bazı aileler engellilere eğitim verildiğinden haberi bile yok. Bazı engellilerimize de gerekli imkan sağlayamadığımız için sokağa bile çıkamıyorlar, iş hayatında yer alamıyorlar, üretemiyorlar” diye konuştu.
 
Eğitim Her Engeli Aşar
 
Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Bakanlığı desteği ile Beyaz Ay Derneği tarafından iki yıldan beri yürütülen “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası sayesinde ailelerin bilinçlendirilmeye çalışıldığını belirten proje koordinatörü Mesut Alkan, “Niğde’deki engelli çocuklarımızın eğitiminde büyük bir artış sağladık. Eğitimden faydalanan engelli sayısı geçtiğimiz yıllara göre kat kat artmıştır.
 
Bir kez daha gördük ki; engelli olmak, okumaya ve sosyal hayata katılmaya engel değildir. Engelli insanlarımız için korunmaya muhtaç, mağdur gibi düşünceler artık çok gerilerde kaldı. Onların hayat standardına uygun ortamlar hazırlamak bir insan hakkıdır. Bu birileri tarafından sunulan lütuf değil, insan hakkıdır. Zaten hükümetimizin politikası da bu yöndedir. Bu konuda hem aileler, hem de engelli insanların ne kadar mutlu olduklarına yakinen şahit olduk. Onların mutluluğu bizi de son derece mutlu etmektedir” dedi.
 
Beyaz Ay Derneği Niğde Şubesi olarak İş-Kur’la ortak bilgisayar kullanım kursu düzenlediklerini, ayrıca önümüzdeki aylarda Büro yönetimi ve sekreterlik alanında Danışma görevlisi, Santral Görevlisi kursları düzenleyeceklerini hatırlatan Alkan, Niğde’de ilk kez yapılacak olan “Özel Çocuklar Bahar Şenliği”ne herkesi davet etti.
 
Tiyatro, çeşitlik sportif etkinlikler, resim ve müzik dallarında yarışmaların yapılacağı etkinlikle kamuoyunda duyarlılık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Alkan, “Bu sayede; eğitim almayan engelli insanımız kalmasın istiyoruz. Bu faaliyetlerde Niğde halkımızın bizleri yalnız bırakmayacağına inanıyorum, faaliyetlerimize katılmak suretiyle bu konuda emek verenleri ve ailelerimizi yüreklendirmelerini istiyoruz. Bu konuya yürekten inanan ve destek veren; başta Sayın Valimize, Belediye Başkanlarımıza, görsel ve yazılı medyamıza, Okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, Sivil Toplum kuruluşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Şenliklerin 9 Mayıs-14 Mayıs tarihleri arasında 5 Şubat Stadyumu, İl Kültür Merkezi, Saruhan Eğitim Uygulama Okulu’nda yapılacağını sözlerine ekleyen Eğitim Her Engeli Aşar İl Koordinatörü ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, şenliklere bütün Niğdelileri davet etti.
 
ŞENLİK PROGRAMI
Engeller Sanatla Kalkıyor
9 Mayıs 2011 Pazartesi
Saat: 19.00 – İl Kültür Müdürlüğü
Spor Etkinlikleri
10 Mayıs 2011 Salı
Saat: 10.00 – 5 Şubat Stadı
Resim-Müzik Etkinlikleri
12 Mayıs 2011 Perşembe
Saat: 10.00 – Millî Eğitim Md. Büyük Salon
Özel Çocuklar Bahar Şöleni
13 Mayıs 2011 Cuma
Saat: 10.00 – Saruhan Eğitim Uygulama Okulu Bahçesi
Sakatlar Derneği Tiyatro Gösteri
14 Mayıs 2011 Cumartesi
Saat: 20.00 – İl Kültür Müdürlüğü
 


Editör: TE Bilişim