Niğde Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Adnan Görür, TRT Okul Televizyonunda canlı olarak yayınlan “Rektörler Anlatıyor” konulu programın konuğu oldu.


Üniversite tercihi yapacak öğrenciler ve aileleri için şehrimiz ve üniversite  hakkında bilgiler veren Rektör Görür, ilk olarak Niğde’yi tanıttı. Tarihin birçok dönemine tanıklık etmiş olan Niğde’nin 10 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Rektör Görür, medeniyetler şehri olarak da tanımlanan Niğde de çok sayıda önemli tarihi eser bulunduğunu ifade etti.

Rektör Görür, Niğde’nin tarımda önemli bir yere sahip olması nedeniyle Niğde Üniversitesi bünyesinde adı, kapsamı ve yapılanması çok farklı olan “Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi”nin kurulduğunu ve bu fakültenin Türkiye de bir ilk olduğunu kaydetti. Doğuş Holding tarafından yapımı üstlenilen fakülte ile Türkiye de tarım eğitimine yeni bir pencere açmayı ve yeni bir yaklaşım getirmeyi planladıklarını söyleyen Rektör Görür fakültenin inşaatının bitmek üzere olduğunu ve bu yıl Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü ile Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümlerine 30 ar öğrenci alınacağını söyledi. Bu bölümlere kayıt yaptıran öğrencilere Ayhan Şahenk Vakfı tarafından 9 ay boyunca her ay karşılıksız 500 lira burs verileceğini ifade eden Rektör Görür ayrıca fakülte öğrencilerinin dünyadaki en önemli tarım üniversitelerinden biri olan Hollanda’nın Wageningen üniversitesi ile gerçekleştirilecek anlaşma sayesinde çift diploma hakkına sahip olacaklarını da belirtti.



Fakülte, bölüm ve programlarla ilgili bilgiler veren Rektör Görür öne çıkan diğer bölüm ve programları da anlattı.

Program, Rektör Görür’ün yerleşke, birimlerin yerleşimi, ulaşım, barınma ve yurt imkânları ile ilgili bilgiler vermesinin ardından izleyicilerin yönelttiği soruları cevaplandırması ile sona erdi.


Editör: TE Bilişim