Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İl İçi İsteğe bağlı yer değiştirme başvurularının 8-12 Temmuz 2013 tarihleri arasında http://mebbis.meb.gov.tr adresinden elektronik ortamda yapılacağını söyledi.



Ekinci; “Başvuru süresi içinde eğitim kurumu, ilçe ve il milli eğitim müdürlüğünce onaylama işlemi tamamlanacaktır. Başvuru süresi içinde öğretmenler, görevli olduğu eğitim kurumu ya da kadrosunun bulunduğu il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle yer değiştirme başvurusunu elektronik ortamda iptal ettirebileceklerdir. Bu şekilde başvurusunu iptal ettirenlere, bu başvuru döneminde yeniden başvuru hakkı verilmeyecektir” dedi.

Okul Müdürlüklerince başvuruların titizlikle incelenip gerekli şartları taşıyanlar onaylandıktan sonra, başvuru formlarının 3 nüsha halinde çıktısı alınarak birer örneği onaylanmış halde bağlı bulundukları İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderileceğini vurgulayan Ekinci; “Başvuru süresi içinde Bakanlığımızca ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yapılabilecek ek duyurular nedeniyle Bakanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’ne ait http://ikgm.meb.gov.tr ve Müdürlüğümüze ait http://nigde.meb.gov.tr internet adreslerinin eğitim kurumu müdürleri ve başvuru sahiplerince takip edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

İl içinde branşlara göre ihtiyaç listesi hazırlandıktan sonra, internet adresi üzerinden ayrıca bildirileceğinin altını çizen Ekinci, İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme konusunda daha sonra şunları belirtti:

“Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında görevli kadrolu öğretmenlerin 2013 yılı il içi isteğe bağlı yerdeğiştirme işlemleri, http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanan "2013 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu" hükümleri çerçevesinde yürütülecektir.


Bakanlığımızca hazırlanan duyurunun yukarıda belirtilen internet adresinden eğitim kurumu müdürlüklerince indirilerek okul/kurumda görev yapan tüm öğretmenlere imza karşılığı duyurulması ve şartları taşıyan öğretmenlerden yer değiştirmek isteyenlerin başvuru ve onay işlemlerinin süresi içinde tamamlanması gerekmektedir.

Ayrıca norm kadro fazlası öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeli’nin 41. maddesine göre okul müdürlüklerince belirlenerek bu durumları yazılı olarak kendilerine tebliğ edilecektir. Okul/kurum normları 05 Temmuz 2013 tarihinde Bakanlığımızca onaylanmıştır.

Onaylanan normların birer örneği eğitim kurumu müdürlüklerine gönderilmiş olup, eğitim kurumu müdürlükleri ayrıca “Norm İşlemleri Modülü” üzerinden de bu bilgilere ulaşabilirler.”

 

Editör: TE Bilişim