Öğretmen Akademisi Vakfı’nın Öğretmenin Sınırı Yok projesi kapsamında Niğde İmam Hatip Ortaokulu’nda program gerçekleştirdi.


İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştiren “Öğrenen Lider Öğretmen” eğitimine imam Hatip Ortaokulu öğretmenleri ve Alpaslan İlk ve Ortaokulu öğretmenlerinden bir grup katıldı. İki gün süren eğitim sonucunda öğretmenler iletişim becerileri, sınıf yönetimi ve ölçme-değerlendirme konularında eğitim aldılar.

Okul müdürü Adem Uygur, “Zaman zaman çeşitli konularda öğretmenlerimiz seminerlere katılıyorlar. Ancak biliyoruz ki bu seminerler doyurucu olmadığı gibi öğretmenlerimiz açısından da sıkıcı geçiyor. Bu eğitimde ise öğretmenlerimiz aktif olarak katılarak hem bilgilerini yenilediler hem moral-motivasyon kazandılar. Ben bu çalışmayı düzenleyen Öğretmen Akademisi Vakfı’nın yönetici ve çalışanlarına, eğitimi veren öğretmenlerimiz Cüneyt Akyol, Ceyla Aygün ve Volkan Bal’a ve çalışmaya katılan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitime katılan İmam-Hatip Ortaokulu rehber öğretmeni Ahmet Demirel “Öğretmenlik hayatım boyunca birçok seminere katıldım. Özellikle iletişim konulu seminerlerde yaşadığımız iletişimsizlik durumu tam karikatürlüktür. Bu çalışma ise oldukça farklıydı. Bütün arkadaşlarımız çok memnun kaldık. Hem eğlendik hem öğrendik. Tartıştık, düşündük, sorguladık, paylaştık.  Öğrencilerimizin sıralarına oturarak onların psikolojilerini hissetmeye, anlamaya çalıştık. Gerçekten o sıralarda sabahtan akşama kadar öğrenmek için de olsa oturmak oldukça zor bir işmiş. Ben bütün öğretmenlerimizin bu tarz eğitimlere ihtiyaç duyduklarını düşünüyorum. İnşallah devamı gelir” dedi.

İki gün süren çalışma sonunda eğitimcilere plaket takdim edildi. 
















Editör: TE Bilişim