Öğretime başladığı günden beri ilimizde başarıları ve sosyal etkinlikleri ile ilkleri yaşatan Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi bir ilki daha gerçekleştirdi. Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi Mezunlar Derneği kuruluş çalışmaları tamamlanarak resmen dernekleşti.
 
Ahipaşa Mahallesi Şenol Sokak Terziler İş Hanı adresinde bulunan dernek merkezinde, bütün Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi mezunlarına ulaşmayı hedefliyor.
 
Dernek Yönetim Kurulu, Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi’nde görev yapan öğretmenler ve mezun olan öğrencilerden oluştu. Muharrem Çifcibaşı, Mustafa Yoldaş, Ramazan Kara, Sefa Ertuğrul ve Mete Gençer’den oluşan yönetim kurulunun birinci önceliği mezunları ve okulda görev yapan personelin üye kayıtlarını yapmak olarak belirlendi. Derneğin Denetleme Kurulunda ise Saadettin Yılmaz, Muhammed Eryaman ve Alper Şeker görev aldı.
 
Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Sefa Ertuğrul amaçlarının özel günlerde bir araya gelmek ve yükseköğretime devam eden mezunlarına burs imkanı sağlamak olduğunu belirterek; “Ayrıca mezunlarımız arası iletişimi sağlayarak Niğde Anadolu Öğretmen Liselilik bilinci oluşturmaktır. Bu bilinç doğrultusunda arkadaşlarımıza sahip çıkmaktır” dedi.
 
Bugüne kadar bin 26 mezun verdiklerini hatırlatan Ertuğrul, “Mezunlarımızın pek çoğu farklı alanlarda ülkemize hizmet etmeye başladılar. Üretime geçen mezunlarımızın, öğrenime devam eden arkadaşlarımıza destek olmalarını bekliyoruz. Mezunlarımızın bizlerle iletişime geçmeleri üye sayımızın artmasına vesile olacaktır” şeklinde konuştu.
 


Editör: TE Bilişim