Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, sınava dayalı öğrenci yerine ahlak odaklı insan yetiştirmek istediklerini belirterek “Değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek için ulaşamadığımız öğrenci kalmamalıdır” diye konuştu.


Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü il genelindeki öğretmenlerle buluşma toplantılarına devam ediyor. Müdür Yardımcısı M. Ali Durak’ın da katıldığı “Öğretmen Buluşmaları” adı verilen toplantıların üçüncüsü Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapıldı. Branşlara göre yapılan toplantılarda öğretmenlerin sorunlarını, çözüm önerilerini ve yeni eğitim sistemi anlatılıyor.

Niğde’deki Fen ve Teknoloji Öğretmenleriyle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, öğretmenlerin fikirlerini önemsediklerini söyledi. Alandaki öğretmenlerle iletişim içinde olabilmek için bu tür toplantıları düzenlediklerini ifade eden Ekinci, “Öğretmen Buluşmaları ile alana inmek istiyoruz. Niğde’nin eğitimdeki çıtasını daha da yükseltmek için neler yapılacağını konuşuyoruz. Öğretmenlerimizden ‘bugün dünden farklı ne yaptık, öğrencilerimizde nasıl bir farklılık oluşturduk?’ sorularına cevap aramalarını istiyoruz. Akşam yastığa başımızı koyduğumuzda rahat uyumayalım diyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni eğitim sistemi, Değerler Eğitimi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projelerinin anlatıldığı toplantının son bölümünde öğretmenlerden gelen sorular cevaplandırıldı. 




Editör: TE Bilişim