Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkan Vekili Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Akbulut’un yürütücüsü olduğu “Sürdürülebilir Kentsel Gelişme Hedefinde Stratejik Mekânsal Planlama için Katılımcı AHP-TOPSIS Yönteminin Uygulanabilirliğinin Araştırılması” isimli proje TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

“Sürdürülebilir Kentsel Gelişme Hedefinde Stratejik Mekânsal Planlama için Katılımcı AHP-TOPSIS Yönteminin Uygulanabilirliğinin Araştırılması” isimli projenin danışmanlığını İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Özlem Özçevik yapacak. Üniversite  tarafından yürütülecek bu projede, İstanbul Teknik Üniversitesi ile birlikte çalışılacak.

Proje ile Niğde’nin, Türkiye’nin 11. Kalkınma Planı’nda (2019-2023) yer alan “Yaşanabilir şehirler, sürdürülebilir çevre” yaklaşımı ile şehircilik adına ulusal hedefine daha da yaklaşması bekleniyor.

Böylelikle Niğde ilinin bölgesel kalkınma stratejileri de desteklenmiş olacak. Hazırlanacak mekânsal stratejik planı ile de sürdürülebilir kentsel gelişme hedeflerine ulaşırken uygulanacak yöntemle birlikte iletişim ve katılım planlaması sorunlarına yenilikçi bir yaklaşım geliştirilecek.

Editör: TE Bilişim