Bor Fahri Kirt İlköğretim Okulu Öğrencileri, Okul Müdürü Ahmet Saltık, Türkçe Öğretmeni Niyase Cingitaş, ile bir grup öğrenci  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ı ziyaret ettiler.

 

Okul öğrencileri tarafından yapılan ziyarette; Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’a eğitime verdiği desteklerinden dolayı çiçek hediye eden Fahri Kirt İlköğretim Okulu öğrencileri, Başkan Erat, ile hem sohbet etti, hem de röportaj yaparak bir dizi istekte bulundu. Bor Fahri Kirt İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanmakta olan “DESTAN” adlı Okul Dergisinin 3.sayısı için öğrenciler Başkan Erat’la röportaj da bulundular.

 

İlköğretim okulu öğrencilerinin ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Erat, öğrencilerle uzun süre sohbet edip, onların gönlünü aldı. Bor Fahri Kirt İlköğretim Okulu öğrencileri Başkan ERAT’ la Bor hakkında röportajlarında bulundular. Birbirinden güzel ilginç soruların yer aldığı röportajda; Bor’un kültürel, ekonomik ve sosyal yönde gelişmesi ve kalkınması için görüşlerini paylaştılar.

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, bir öğrencinin sorduğu “Bundan sonra Bor’da bizi ne gibi değişiklikler bekliyor” sorusu üzerine Başkan Erat; “En büyük isteğimiz sizlerin ilk başta derslerinize en iyi şekilde çalışarak başarılı örnek birer öğrenci olarak görmek olacaktır. Ülkemize, insanlığa faydalı bireyler olarak yetişmeniz ve geleceğimize sahip çıkmanızı arzu ediyorum. Bor’da okul öğrencileri olarak diğer okul öğrencileriyle bütünleşerek, hep birlikte, çevreye duyarlı bireyler olma konusunda çalışmaların birlikte yapılması, Bor ve bölgesinin en önemli sorunlarından birisi olan Akkaya Barajı’nın çevre kirliliğinin giderilmesi yönünde çözüm uygulamalarına bir an önce başlatılması yönünde; Akkaya Barajı’nın ilçemize vermekte olduğu çevre kirliliği sorununa hep birlikte sahip çıkılması yönünde çalışmalara öğrencilerinde katılımlarını önemsiyorum. Bu konuda “DESTAN” okul dergisinde de çevreye sahip çıkılmasını, öğrencileri de görüş ve bilgilerinizi okuyucularla paylaşılmasını arzu ediyorum. Siz okul öğrencilerimize bir müjde de ben vermek istiyorum.

 

BOR HATIRA ORMANINI ÖĞRENCİLERİN ELİYLE YEŞERECEK!

 İlçemizin adına yakışır, Bor hatıra ormanı projemizi siz öğrencilerin eliyle yeşereceği müjdesini ilk önce sizlerin aracılığıyla buradan paylaşmak istiyorum. İlçemizde yeni yeşil orman ağaçları varlığının arttırılmasında halkın katılımını sağlamak, vatandaşlarımıza ağaç ve orman sevgisini aşılamak, fidan dikme alışkanlığını kazandırmak, bu alışkanlığı milli ve dini bayramlarda ve özel günlerde sürdürmek ve yaygınlaştırmak için Bor Hatıra Ormanına ilk fidanları siz öğrencilerin eliyle birlikte dikilecek, ağaç dikme törenleriyle ağaç dikimini ileriki günlerde birlikte hep beraber yapacağız. Bor’ da çevreye duyarlı olmanız ve sahip çıkmanızı bekliyor ve istiyorum. Bunun içinde çalışmalarımızı aralıksız birlikte sürdüreceğiz. Tüm öğrencilerimizi göreve çağırıyorum.” dedi.

  

Dilek ve İsteklerini samimi bir ortamda dile getiren öğrenciler tarafından göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan dolayı Başkan Erat’a teşekkür ettiler.

 

Editör: TE Bilişim