Kızılay Haftası dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Niğde’de de bulunan okullarda da bir dizi etkinlik düzenlendi. Niğde’deki etkinlikler kapsamında Türk Kızılay Niğde Şubesi, Türk Kızılay’ının kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlattı.

Türk Kızılay’ına ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmanın amaçlandığı etkinlikler, Kızılay Niğde Şubesi mensupları tarafından Aliye İzzet Begoviç Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Kemal Aydoğan İlkokulu ve Özel Venüs Çocuk Kulübü öğrencilerine, Faik Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Muhsin Yazıcı İmam hatip Ortaokulu, Mevlana Anaokulu, Dilfen Koleji, Mehmet Emet Aydoğan İlkokulu, Sakarya İlk Okulu, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi, Neşe Erberk Anaokulu Niğde ve Bor Şubesi, Bor Dr. Feriha Celal Cığız Anaokulu, Sayde Mahmut Tek Anaokulu, Arzum Akademi, Final Okulları, Akkol Okulları’nda gerçekleştirildi.

Hacı Zekiye Arslan Lisesinde Kariyer Günleri Hacı Zekiye Arslan Lisesinde Kariyer Günleri

Etkinliklerde öğrencilerin Kızılay nedir? Ne gibi çalışmalar yapar? Ne zaman kuruldu? Çalışmaları neler? Kimlere, hangi durumlarda yardım eder? Gibi sorularına yanıtlar verildi. Özellikle Kızılaycı olma ruhunun küçük yaşlarda aşılanmasının amaçlandığı etkinliklerde oyunlar eşliğinde hem öğrenildi hem eğlenildi. Kızılay Niğde Şube Başkanı Kemal Gençoğlu, “Kızılay Haftası” kapsamında kentteki okulların ziyaret edilmeye başlandığını ve öğrencilere sunumlar eşliğinde Türk Kızılay’ının faaliyetlerinin anlatıldığını belirtti.

Editör: TE Bilişim