Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin öğrenim gördükleri sınıfta başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava girebilmelerine imkan tanıdı.

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yayımlanan genelgede, Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nin ilgili maddesi gereğince ortaöğretim kurumlarındaki ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarının tamamlandığı bildirildi.

 

Yapılan değerlendirmelerde az da olsa bazı öğrencilerin sınavlarda istenilen başarıyı elde edemediklerinin anlaşıldığına dikkat çekilen genelgede, uygulamanın 2011-2012 eğitim-öğretim yılına mahsus olacağı vurgulandı.

 

Genelgeye göre, Eylül'de yapılacak sorumluluk sınavı döneminde; önceki yıllardan sorumlu olunan derslerin yanı sıra ders kesiminde gerçekleştirilen ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibarıyla sınıf geçip geçmediklerine bakılmaksızın öğrencilerin bu öğretim yılında öğrenim gördükleri sınıfta başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava alınabilecek.

 

Sınava girilecek derslerin 13-24 Ağustos tarihlerinde öğrencilerin velilerince okul müdürlüklerine dilekçeyle bildirmeleri gerekiyor.

 

Sınav programı, sınav döneminin başlangıcından önce bildirilecek. Sınavlar, ilgili yönetmelik gereği Eylül ayının ilk haftasındaki sorumluluk sınavı döneminde yapılacak. İhtiyaç duyulması durumunda cumartesi ve pazar günleri ile çalışma saatleri dışında da sınav yapılabilecek. Bu sürelerin de yetersiz olması durumunda ise Eylül'ün ilk haftasını takip eden hafta sınavlar için kullanılabilecek. Ancak bir öğrenci aynı gün üçten fazla sınava giremeyecek.

 

İkinci defa sınıf tekrarına düşmesi sebebiyle 2011-2012 eğitim-öğretim yılı ders kesimi veya ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibarıyla okulla ilişiği kesilen öğrencilerden bu sınavlardan yararlanmak isteyenlerin başvuru tarihlerinde tekrar eski okullarına kayıtları yapılarak, sınava girecekleri derslere ait müracaatları alınacak.

 

Sınav takvimi hazırlanırken 2012-ÖSYS'de herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ve bu sınava girecek öğrencilerin durumları da dikkate alınacak. Sınavların yapılmasında her hangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için okul müdürlüklerince öğretmenler bilgilendirilecek. Konuyla ilgi Valilikler de her türlü tedbiri alacak.


Editör: TE Bilişim