Niğde Özel Anadolu Eğitim Kurumları, bünyesindeki öğretmen ve öğrenciler için Analitik  Okuma konferansı düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Eğitimci Yazar Ülkü Demiray katıldı. Demiray  Öğrenmek için okuyoruz ama okuduğumuzu anlamıyoruz.” Diyerek başladığı sunumunda Analitik Okumanın ne olduğunu açıkladı.


“Kısaca ifade edecek olursak bir metni, paragrafı, cümleyi hatta kelimeyi didik didik etmek, ne anlama geldiğini anlayarak okumak, “ diyen Demiray şu açıklamalara yer verdi:  Analitik Okuma sadece Türkçe ile ilgili bir alan değildir. Bütün dersler hatta hayatımızın bütün alanları bizleri analitik okumaya itiyor. Çünkü anlamadan yapılan hiçbir eylem bizi mutlu etmeyecektir. Mesela Matematik dersinde “ardışık” kelimesinin ne anlama geldiğini anlamadan  onlarca örnek çözülse bile bu, sadece ezberlemenin ve bir süre sonra da unutmanın ötesine geçmeyecektir. Ancak “ardışık” kelimesinin anlamını bilen bir öğrenci konu ile ilgili soruları anlamlandırabileceği için daha kolay çözecektir.


Analitik okuma yöntemiyle yapılan çalışmalar beraberinde başarıyı da getirecektir. Çünkü analitik okuma, derinlemesine çözümleyerek okumak demektir.” Programın sonunda Analitik Okuma Üzerine  Söyleşelim ve Ak Anamın Heybesi adlı kitaplarını  da imzalayan Ülkü Demiray’a Anadolu Eğitim Kurumları Müdürü Cem DAĞ teşekkür etti. Daha sonra Niğde Anadolu Eğitim Kurumları Müdür Yardımcısı Nur Temel tarafından günün anısına çiçek takdim edildi.

Editör: TE Bilişim