AFAD Niğde İl Müdürlüğü tarafından ilkokul 4. sınıf öğrencilerine "Afetlere Hazırlık Yılı" kapsamında Afet ve Acil Durum çantasının önemi anlatıldı. Niğde genelinde Kemal Aydoğan İlkokulu, Altunhisar Barbaros İlkokulu, Ulukışla Yeniyıldız İlkokulu ve Çiftlik Azatlı İlkokulu olmak üzere dört okulda verilen eğitimlerde öğrencilere afet çantası ve çanta hazırlama konularında bilgi aktarıldı.

Daha sonra AFAD personelleri tarafından, afet çantasında olması gereken malzemeler öğrencilere tanıtılarak, uygulamalı olarak çantaya yerleştirilmeleri gösterildi. Ayrıca öğrencilere deprem öncesi - sırası ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı.

AFAD İl müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Bilgilendirme, tutum ve davranış değiştirme gibi temel hedefleri bulunan program ile her ay farklı konuda olmak üzere toplam 12 konu üzerine vurgu yapılması planlanmakta olup, Eylül ayının ana teması "Afet ve Acil Durum Çantası" olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda; Müdürlüğümüz personelleri tarafından ilimiz Merkezde 6 okulda Afet acil durum çantasının tanımı Afet anında yapılması gerekenler Afet sonrası yapılması gerekenler uygulamalı anlatılacak. Deprem sonrası ilk 72 saatte, yardım ekipleri ulaşana kadar acil ihtiyaçlarınızı ve değerli evraklarınızı saklayacağınız bir Afet ve Acil Durum Çantası sizin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir” dendi.
 

Editör: TE Bilişim