ODTÜ Koleji’nin 2012–2013 Eğitim Öğretim yılı için ara sınıflara alacağı öğrencileri belirlemek için düzenlediği sınava büyük katılım gerçekleşti.

 

 26 Mayıs 2012 Cumartesi günü okul salonunda yapılan sınava öğrenciler ve veliler büyük ilgi gösterdiler. Yüzlerce öğrencinin başvuru yapması sonucu okul kapasitesinin aşılması nedeniyle okul idaresi sınavı sabah ve öğleden sonra iki oturum olarak gerçekleştirdi.

 

 Okul Müdürü Aydın Akbaş konu ile ilgili açıklamalarda bulundu:

 

“Yeni öğretim yılı için sınırlı kontenjanlarımız dahilinde gerçekleştireceğimiz kayıtlar için açtığımız sınava katılım her yıl istikrarlı olarak artmaktadır. Okulumuzun yükselen başarı grafiğinin sonucunda çocuklarının en iyi şekilde yetişmesini isteyen veliler okulumuza yönelmektedirler. Başvuruların okul salon ve derslik kapasitesini aşmasından dolayı 4. Sınıfa kayıt yaptırmak isteyen öğrencileri öğleden sonra ikinci oturumda sınava almak durumunda kaldık.

 

Son zamanlarda okulumuza kayıt için yapılan başvurularda ciddi artışlar olmuştur. 2012 yılında okulumuza kayıt için başvurularda; 2011 yılına göre yüzde 214, 2010 yılına göre yüzde 333, 2009 yılına göre yüzde 462 artış olmuştur. Özetle son üç yılda okulumuza yapılan kayıt başvurularında 5 kat artış olmuştur. Niğde Halkının gösterdiği bu teveccühten dolayı teşekkür ederim. Bu güveni boşa çıkarmamak için ve Niğde’de yaşayan öğrencilere uluslar arası standartlarda bir eğitim vererek gerçek yaşama en iyi şekilde hazırlamak amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”


Editör: TE Bilişim