Sosyal  etkinlikler  toplum  hizmet  ve Eğitimde değerler eğitimi projesi olarak Kızılca Atatürk Ortaokulu Müdürlüğü okul kütüphanesini yeniden yapılandırma, kitapları güncelleme,kitap ve kaynak sayısını artırma-zenginleştirme çalışmalarında Ortadoğu Teknik Üniversitesinde faaliyet gösteren KÖPRÜ grubuyla beraber proje yürüttü.

 

Proje proğramına göre 18/05/2013 tarihinde sabah erkenden Kızılca Atatürk ortaokuluna gelen grubu temsilen 26 ODTÜ   öğrencisinin bir kısmı kütüphaneyi düzenleme ve getirdikleri  1141  kitap ve kaynağı yerleştirirken bir kısmı da okul öğrencileriyle tanışma, drama, fizik, bilgi yarışması, halk müziği konseri vb. etkinlikler  yaptı.Saat 15:00 da planlana proğramın bitiminde köprü grubu üyelerine okul müdürü Ahmet SAYAR ve sosyal etkinlikler danışman öğretmeni  Süleyman ÖZATA bu anlamlı çalışmadan çok memnun olduklarını,projenin okulumuza ve öğrencilerimize çok fayda sağladığını belirterek,teşekkür ettiler ve günü anısına hatıra fotoğrafları çekindiler.

KÖPRÜ grubu üyelerine Bor Üstün park’ta Öğle yemeği ikram eden Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT üyelere Bor ilçesinin Tarihi ve sosyo-kültürel  yapısı hakkında bilgi verdi.Grubun ve okul müdürlüğünün ortaklaşa yapmış olduğu bu anlamlı projeden çok memnun olduğunu,ortaklar teşekkür ettiğini  dile getiren ERAT KÖPRÜ grubunun başkanının grubu tanıtmasını dikkatli bir şekilde dinlerken grubun yaptığı faaliyetlerden huzurevi faaliyetlerinin bir tanesini de Bor Ahmet KUDDUSÎ Hazretleri huzurevinde yapmalarını istedi.

Yine grubun yaptığı çevre unsuruna Akkaya Barajı örnek veren ERAT Akkaya barajı projesinin gruba hem örnek olabileceğini belirtip bu vasıtayla Akkaya barajı projesinin de duyurulmasını istedi.Sayın ERAT’la grub üyeleri bilgi alışverişi temenni  ve teşekkür duygularıyla görüşmek üzere ayrıldılar.


Daha sonra proğrama bağlı olarak okul müdürlüğünce grup  üyelerine Kemerhisar ve Bahçeli Roma havuzu gezisi yaptırıldı. Doğal güzelliklerin ve tarihin iç içe olduğu yerleri gezen üyeler Akşam da Kızılca Atatürk Ortaokulu öğretmenlerinden Hilal ERKAL’ın düğününe katılıp bol bol eğlenme fırsatı buldular. Geceyi Bor Fen Lisesinde misafir olarak geçiren grup üyeleri  Pazar sabahı ilçemizden ayrıldılar.



Editör: TE Bilişim