Niğde ODTÜ Koleji Müzik Topluluğu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonunda düzenlenen 8. Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivalinde konser verdi. Festivale Niğde’den ODTÜ Koleji Müzik Topluluğu, Bulgaristan'dan Sofya Müzik Okulu ve toplamda sekiz okul katıldı.

 




Okul Müdürü Aydın Akbaş konu ile ilgili yaptığı açıklama da; “Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) desteklediği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca eğitimde "en iyi sanat hareketi" ödülüne layık görülen 8. Dinçer Özer Uluslararası Vurmalı Çalgılar festivalinde sahne alan okullar arasında olmak bizleri gururlandırılmıştır. Yaklaşık 3 aylık bir hazırlığın sonunda tamamladıkları çalışmayı sunan müzik topluluğumuz 21 Mayıs 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu’nda konser vermek üzere seçilmiştir. Bulgaristan'dan Sofya Müzik Okulu ve toplamda sekiz okul katıldığı festivalde okulumuz 30 öğrencimizden oluşan bir grupla sahne almıştır"dedi. 


Okul Müdürü Aydın Akbaş açıklamasının da; "Uluslararası düzeyde gerçekleşen bu festival müzik eğitiminde çok büyük önemi olan vurmalı çalgılar yöntemini desteklemek, öğrencilerin kendilerini ifade edebilecekleri sanat ortamlarının oluşması açısından büyük öneme sahiptir. Müziğe ilgi duyan öğrencilerimizin CSO Konser Salonu’nda sahneye çıkmalarına olanak sağlayan böylesine güzel bir projenin gerçekleşmesine katkı sağlayan başta CSO Vurmalı Çalgılar Sanatçısı Dinçer Özer ve tüm yetkililere okul olarak şükranlarımızı sunarız. Müzik topluluğumuzu oluşturan ve öğrencilerimizi yetiştiren Müzik Öğretmenimiz Abdullah Koç’u ve uluslararası düzeyde okulumuzu başarıyla temsil eden müzik topluluğu öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim”şeklinde konuştu. 

 


Editör: TE Bilişim