Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Aksaray’da düzenlenen Küçük Erkekler Basketbol Bölge Şampiyonası’nda ODTÜ Koleji, yarıfinale yükselerek Niğde adına önemli bir başarı elde etti. 28 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Merkez Güney grubunda 11 il şampiyonu takım arasında grup lideri olan ODTÜ Koleji basketbol takımı yarıfinale çıkma başarısı gösterdi. Okul Müdürü Aydın Akbaş, konu ilgili şunları ifade etti:

 

“Aksaray’da düzenlenen şampiyonada merkez güney grubunda Gaziantep, Kayseri, Mersin, Konya, Kilis, Karaman, KKTC, Niğde, Aksaray, Hatay, Kahramanmaraş birincilerinden oluşan 11 takım yer aldı. Üç grupta devam eden mücadelede okul takımımız C grubu birincisi olarak yarıfinale yükseldi. Grup maçlarında Hatay Güney Sporu 90-25, Kahramanmaraş Gençlik Spor Kulübünü 97-28 yenen basketbol takımımız grup lideri olmuş ve yarı finale adını yazdırmıştır. Yarıfinalde KKTC temsilcisi ile eşleşen takımımız 72-52 yenilerek turnuvaya yarıfinalde veda etmiştir.

 

Geçtiğimiz yıl yine il birincisi olarak Nevşehir’de katıldığımız bölge şampiyonasında 4 takım içerisinde grup ikincisi olmuş ancak yarı finale yükselememiştik. Bu yıl Kayseri, Mersin, Konya, Hatay, Kahramanmaraş gibi büyük şehirlerden gelen il birincisi 11 takım arasından ilk 4’e kalmayı başardık. Gruptan lider olarak gruptan çıktık ve geçen yılki başarımızı bir adım öteye taşımış olduk. Önümüzdeki yıl bölge şampiyonasında finale çıkarak bölge birinciliğini kazanmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Spor faaliyetlerimizde takımlarımıza destek olan başta il müdürümüz Metin Kaplan, şube müdürümüz Yaşar Erdem ve il temsilcimiz Şeref Ciniviz’e teşekkür eder, bu başarıda emeği geçen antrenörümüz Galip Baysal’ı, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederim.”



Editör: TE Bilişim