Niğde ODTÜ Koleji, 1 Haziran Cumartesi günü Öğretmenevi bahçesinde Bilim Şenliği düzenledi. Davetlilerin ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği okul etkinliğinin açılışını Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Öztürk, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kurucu Temsilcisi Ahmet Çetiz ve Okul Müdürü Aydın Akbaş birlikte yaptılar. Şenliğe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci. Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Durak, okul müdürleri ve çok sayıda eğitimci katıldı.

  

Okul Müdürü Aydın Akbaş etkinlik ile ilgili yaptığı açıklama da; “Her yıl bahar aylarında gerçekleştirdiğimiz Bilim Şenliği etkinliğimizin 12.sini düzenlemiş bulunuyoruz. 60 Fen Bilimleri ve 13 Matematik projesinin sergilendiği şenliğimizde Türkçe, İngilizce ve Sosyal Bilgiler alanlarında grup çalışmaları yer almıştır. Projelerin değerlendirmesini Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Oğuz Çetin, Yrd. Doç. Dr. Barış Çaycı, Yrd. Doç. Dr. Seher Mandacı Şahin ve Öğr. Gör. Yusuf Deniz yapmıştır. Etkinliğimizde ayrıca öğrencilerimiz "Dinozor" ana teması ile ilgili birçok çalışma sergilemiştir. İlkokul ve ortaokul bölümünden bu yıl etkinliğe toplam 229 öğrenci katılmıştır.


Geleneksel hale gelen Bilim Şenliği etkinliğimizde amacımız öğrencilerin derslerde öğrendikleri bilgileri günlük yaşama aktarabilmeleri, bir problemle karşılaştıkları zaman okulda öğrendikleri bilgileri kullanarak çözüm üretebilmeleri ve kendilerini ifade etme becerilerini geliştirerek insanlarla rahat iletişim kurabilmeleridir. Okul olarak etkinliğe katılan öğrencilerimizde bu gelişimi gözlemlemekteyiz. Fen Bilimleri ve Matematik gibi dersler öğrencilerin korkulu rüyası olmaktan çıkarak sevilen ve başarı elde edilen dersler haline gelmektedir.” dedi.

 

Okul Müdürü Aydın Akbaş  ; “ Şenliğimize katılarak bizleri onurlandıran Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Öztürk’e, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’ye, tüm eğitimcilere, velilerimize ve Niğde halkına şükranlarımı sunuyorum. Sistemli ve uzun vadeli bir çalışmanın sonunda gerçekleşen bu başarılı etkinliği hazırlayan öğrencilerimizi kutluyor, büyük gayretlerinden dolayı öğretmenlerimize ve tüm ODTÜ ailesine teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin gerçekleştiği mekanı bize açarak her türlü desteği veren Öğretmenevi Müdürü Hacı Özmen’e büyük katkıları ve misafirperverliğinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.


 

Editör: TE Bilişim