ODTÜ Koleji Türkiye’nin en başarılı 30 okulu arasına girdi.
 
İlimizde faaliyet gösteren ODTÜ Koleji, geçtiğimiz hafta açıklanan Türkiye’nin en başarılı ilköğretim okulları sıralamasında ilk 30 okul içerisine girerek büyük bir başarı gösterdi. Okul yıl sonu başarı puanı katılmadan 2011 SBS puanlarına göre yapılan hesaplamada ODTÜ İlköğretim Okulu Türkiye genelinde yaklaşık 38.000 ilköğretim okulu arasında ilk 30’a girdi.
 
 
, 6 yıldır peş peşe Niğde’nin en başarılı okullu olduklarını belirten, ODTÜ Koleji Müdürü Aydın Akbaş yaptığı açıklamada şöyle dedi ;
 
“Okul olarak, geçtiğimiz hafta açıklanan en başarılı ilköğretim okulları sıralamasında ilk 30 okul içerisinde yer aldık. 2011 okul SBS puan ortalamasına göre yapılan sıralamada Türkiye’nin en başarılı okulları arasına girmek Niğde’de eğitimin çıtasının ne kadar yükseldiğini göstermektedir. Okul puanı katılmadan sadece SBS ham puana göre yapılan hesaplamada okulumuz 454,77 ortalama ile Türkiye’nin en seçkin okulları arasındaki yerini almıştır. Ayrıca bu sonuçla 6 yıldır peş peşe Niğde’nin en başarılı okulu olduk.
        
2011 yılında Türkiye’de en başarılı 100 okul sıralamasında listeye Niğde’den giren tek okul olan okulumuz, Niğde’yi en iyi şekilde temsil etmiştir. Niğde yıllardan eğitime önem veren bir kültür şehridir. Biz de eğitimde Niğde’nin çıtasını daha da yukarıya taşımak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.
 
         Başarı hiçbir zaman rehavete neden olmamalıdır. Her zaman daha iyisini nasıl yapabiliriz düşüncesiyle hareket etmekteyiz. Bunun için yaz döneminde, eğitim öğretim hazırlıklarına devam ediyoruz. Eğitim mesaisine erkenden başlayarak 2011-2012 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmalarını sürdürüyoruz. Öğretmenlerimiz şu anda okula gelerek çalışmalarına başlamışlardır. Bir bölümü de Ankara ODTÜ’de hizmet içi eğitim almaktadır. Okulumuzda önümüzdeki dönem eğitim öğretime katkı sağlayacak birçok yenilik olacak. Yakın bir zamanda bu proje ve yeniliklerimizi kamuoyu ile paylaşacağız.”





Fotoğraflara fare ile  tıklayın büyüsün, ok tuşu ile devam edin...


Editör: TE Bilişim