Niğde ODTÜ Koleji yine güzel bir etkinlik gerçekleştirdi.  Milli kültürümüzün en güzel örnekleri sergilendi.

 

Niğde Merkez ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, İl Kültür Merkezi Salonunda Milli Kültür konulu bir etkinlik düzenledi.

Velilerin ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği etkinlikte öğrenciler halk oyunlarından ninnilere, türkülerden orta oyununa kadar birbirinden güzel gösteriler düzenledi. Sema gösterisiyle son bulan program katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Okul Müdürü Aydın Akbaş yaptığı açıklama da ; “Bugün farklı bir etkinlik düzenledik. Her toplum kültürel değerleriyle vardır ve ancak bu değerleri koruduğu ölçüde varlığını sürdürebilir. Biz de kendi öz değerlerimizi hatırlamak, hatırlatma ve kültürel mirasımıza sahip çıkmak adına bu etkinliği düzenledik.

Gösterimizde bizi biz yapan değerlerimizi tanıttık. Türkülerimiz, halk oyunları, sema gösterisi, Hacivat Karagöz oyunu, Ramazan davulcusu, bayramlaşma, ninniler, maniler ve daha birçok gösteri öğrencilerimiz tarafından başarıyla sergilendi.

 

Ailesine, okuluna, ülkesine ve milletine sahip çıkan, çok köklü bir kültürel zenginliği olduğunun farkında olan ve geleceğe sağlam adımlarla ilerleyen bireyler yetiştirmek asli görevimizdir. Programın hazırlanmasında emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”dedi.






 

Editör: TE Bilişim