ODTÜ Koleji, AB Comenius projesi kapsamında ikinci ziyaretini Litvanya’nın başkenti Vilnius’a yaptı. Almanya, Polonya, Hollanda, İtalya, Fransa, Bulgaristan, Türkiye ve Litvanya’nın ortak olarak yürüttüğü “Farklı Geçmişten Ortak Geleceğe Avrupa” isimli projeye Türkiye adına Niğde ODTÜ Koleji katılıyor. Sekiz farklı ülkeden 19 öğretmen, 36 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen çalışma 5-9 Mart tarihleri arasında devam ediyor. Proje ekibi 7 Mart 2012 tarihinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’un belediye başkanını ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdiler.


Proje hakkında yapılan açıklama da  ; Avrupa Birliği Bakanlığımız tarafından onaylanan, 2011 yılında başlayıp 2013 yılında tamamlanacak projemiz, okulumuzla birlikte Almanya, Polonya, Hollanda, İtalya, Fransa, Bulgaristan ve Litvanya’dan toplam sekiz okulun ortak olarak yürüteceği bir çalışmadır. Proje kapsamında ilk ziyaretimizi geçtiğimiz Kasım ayında Fransa’ya gerçekleştirmiştik. Şu anda Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta 5-9 Mart tarihleri çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Her okul ülkelerinin tarihinde gerçekleşen önemli olayları araştırmakta ve bunu sunumlarla diğer okullarla paylaşmaktadır. Ülkelerdeki eğitim öğretim sistemleri ayrıntılı olarak ele alınmaktadır. Daha önemlisi farklı ülkelerden bir araya gelen öğrenciler kültürel etkileşimin en üst düzeyde gerçekleştiği bir hafta geçirmektedirler. Ev sahibi ülkenin öğrencileri ile eşleşen misafir öğrenciler birlikte kaldıkları öğrencilerle yabancı dilde iletişim kurmakta, gün içerisinde 8 farklı ülkenin öğrencileri ile ortak çalışmalar yürütmekte ve sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin içerisinde yer almaktadırlar. Öğrencilerimizin kendilerini ifade etme ve özgüven kazanmaları için çok önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.

 

Bir haftalık çalışmamız sırasında 7 Mart 2012 tarihinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’un belediye başkanı proje ekibimizi makamında kabul etti. Sekiz farklı ülkenin eğitimcilerinden proje ilgili bilgi alan başkan, daha sonra Litvanya’daki eğitim sistemi hakkında paylaşımlarda bulundu.

Litvanya’daki eğitim ziyaretimizi bugün (Cuma günü) tamamlayarak yurda dönüyoruz. Bundan sonraki ziyaretler sırasıyla Kasım 2012’de Türkiye’ye, Şubat 2013’te Polonya-Almanya’ya, Mart 2013’te İtalya’ya yapılacaktır. Litvanya ziyareti sırasında yapılan planlamaya göre Kasım ayının ikinci yarısında okulumuz ev sahibi olarak yedi ülkeden gelen öğrenci ve öğretmenleri konuk edecektir.


Yaklaşık 50 öğrenci, 20 öğretmen Niğde’ye gelerek bir hafta boyunca okulumuzda projenin üçüncü aşaması ile ilgili çalışmaları yürütecekler. Biz de okul olarak konuklarımızı güzel bir şekilde ağırlamanın yanı sıra ülkemizin ve yaşadığımız şehrin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini en iyi şekilde tanıtacağız. Kasım ayında gerçekleşecek bu ziyaretle Niğde’mizin sosyal ve ekonomik yaşamına da katkı sağlanacaktır. Bu önemli ve yararlı çalışmanın her aşamasında büyük gayret ve özveri gösteren İngilizce Öğretmenlerimiz Ebru Gözcü ve Didem Mengü’yü, projeye katkı sağlayan öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.




Editör: TE Bilişim