Niğde ODTÜ Koleji, İngiltere’nin Exeter Üniversitesi’nde düzenlenen ve ağırlıklı olarak İngilizce eğitiminin verildiği yaz okulu çalışmasını tamamladı. İki öğretmen ve 15 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen eğitim faaliyeti 1-15 Temmuz 2012 tarihleri arasında İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşti.



Etkinlik hakkında bilgi veren Okul Müdürü Aydın Akbaş:“Okulumuzda 6-7-8. Sınıf düzeylerinde eğitime devam eden 15 öğrencimizi Müdür Yardımcısı Volkan Baysal ve İngilizce Öğretmeni Yahya Cihad Ertuğrul gözetiminde İngiltere’nin Exeter Üniversitesi’nde düzenlenen İngilizce yaz okuluna gönderdik. Her gün 4 saat İngilizce dersi gören öğrencilerimiz toplam 40 saatlik programı tamamlamış oldular. İngilizce düzeylerine göre dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerle derslere devam eden öğrencilerimiz okulumuzda öğrendikleri İngilizceyi farklı bir boyuta taşımış oldular. Ders dışında üniversite yerleşkesi ve Londra’da çeşitli sosyal ortamlarda birçok etkinliğe katılan öğrencilerimiz İngilizceyi yerinde kullanarak konuşma ve dinleme becerilerini geliştirmişlerdir.


Özellikle başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen birçok öğrenciyle birlikte derslere ve etkinliklere katılan öğrencilerimiz yabancı dil kullanımının yanı sıra kültürel bir etkileşim gerçekleştirmiş oldular. Öğrencilerimizin sosyalleşmesi, dış dünyayı tanımaları ve kendi potansiyellerinin farkına vararak özgüven sahibi bireyler olmalarına katkı sağlayacak faydalı ve verimli bir çalışma olmuştur.


Bu 2011-2012 eğitim öğretim döneminde 4. yurt dışı eğitim ziyaretimizi tamamlamış olduk. Daha önce AB Comenius projesi dâhilinde 10 öğrencimizi Fransa’ya, 4 öğrencimizi Litvanya’ya, Bilim Temelleri Olimpiyatları kapsamında 5 öğrencimizi Ukrayna’ya göndermiştik. Şimdi de 15 öğrencimizi İngiltere’ye gönderdik. Böylece bir eğitim öğretim döneminde toplam 34 öğrenci 4 farklı Avrupa ülkesinde eğitim öğretim faaliyetlerine katılmış oldu” Şeklinde konuştu.




Editör: TE Bilişim